سنگین بنز عزیزی

سنگین بنز عزیزی

فروشگاه تمرکز خود را بر روی علم و دانش تخصصی خودرو جمع و از متخصصان صنعت خودرو و رشته مهندسی مکانیک استفاده نموده است. امروزه فروشگاه به قطب تهیه قطعات و لوازم یدکی ماشین های سنگین برند مرسدس بنز تولیدات سال ۲۰۱۰ به بالا تبدیل شده است و کلیه قطعات ماشین های آکسور، آکتروس و آتگو را دارا است.

نظرسنجی سایت

در 5 سال آینده کدام برند مرسدس بنز بیشتر مورد توجه قرار خواهد گرفت؟

اشتراک در خبرنامه

جهت عضویت در خبرنامه لطفا ایمیل خود را ثبت نمائید

Captcha

آمار بازدید

  • بازدید امروز : 11
  • بازدید دیروز : 31
  • بازدید کل : 47856

طرح کارگاه بازیافت ماشین سنگین


ایده اصلی (مشکل / راه حل)

برای دسته‌بندی انواع کامیون‌ها معیارهای متفاوتی وجود دارد. کامیون های مردس بنز، دارای انواع کامیون های کشنده اعم از یک محور، دومحور و تریلی می باشند. این خودروها، کاربری های مختلفی همچون استفاده در خودروهای آتش نشانی، امدادی و ... را دارا هستند. واردات این محصولات هم اکنون به دلیل تحریم ها وجود ندارد و قطعات آن کاملا جدا از هم به صورت CKD[1] به داخل کشور انجام می‌شود. بعد از واردات فرآیند مونتاژ محصولات در خط تولید آغاز می‌شود. تولید خودرو به‌ روش CKD، در اغلب اوقات نیازمند انتقال تکنولوژی و آموزش نیروهای خط تولید است؛ به همین منظور، تعرفه واردات قطعات CKD در اکثر کشورها، پایین‌تر از تعرفه واردات خودرو به شیوه‌های دیگر تعیین می‌شود تا خودروسازان برای سرمایه‌گذاری و احداث خط تولید، انگیزه لازم را داشته باشند. همچنین خودروهای تولید شده به روش CKD، قیمت مقرون‌ به‌ صرفه‌تری نسبت به نمونه‌های وارداتی CBU و تولیدی SKD دارند. از طرف دیگر هنگام تصادف شدید خودروهای سنگین با توجه به وجود بیمه نامه قوی اکثریت دارندگان خودروی خود را تعویض کامل می کنند. خودروی تصادف کرده با توجه به دارا بودن قطعات با ارزش زیاد می تواند در یک کارگاه به قطعه های سالم و غیر سالم تبدیل گردیده و از آن ها در زنجیره تامین قطعات دوباره استفاده نمود. قطعات غیر سالم نیز به روش های متعددی قابلیت ایجاد ارزش را دارد. به عنوان مثال تولید قطعات آموزشی جهت آزمایشگاههای دانشگاه ها می تواند راه حلی جهت استفاده دوباره باشد. قطعات غیر قابل استفاده نیز تفکیک گردیده و به صورت آهن آلات، پلاستیک، تایر و ... قابلیت بازیافت را دارد.

اندازه بازار

پرنیوزوایر[2] پیش‌بینی می‌کند اندازه بازار جهانی حمل‌ونقل خودروهای سنگین از ارزش 1,663.34 میلیارد دلار در سال ۲۰۲۱ با نرخ رشد مرکب سالانه (CAGR) ۱۰.۳درصد به حجم 1,833.94 میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲ برسد و تا سال ۲۰۲۶ با نرخ رشد مرکب سالانه ۹.۱ درصد اندازه این بازار به مبلغ 2,594.36 میلیارد دلار دست یابد. ارزش بازار خودروی ایران در سال 2021 به 28.85 میلیارد دلار رسیده و پیش‌بینی می‌شود تا سال 2027 به 49.92 میلیارد دلار با نرخ رشد مرکب سالانه (CAGR) 9.57 درصد برسد. بر اساس نوع وسایل نقلیه، این بازار به خودروهای سواری، وسایل نقلیه تجاری و موتورسیکلت تقسیم می‌شود.

بازار هدف

تا سال ۱۳۹۸، ۳۶ میلیون و ۶۰۰ هزار دستگاه وسیله نقلیه موتوری درحال حرکت در ایران وجود داشته است. طبق گزارش بیمه مرکزی از مجموع ۳۶.۶ میلیون دستگاه وسیله نقلیه، تعداد ۱۴ میلیون و ۸۲۲ هزار دستگاه موتورسیکلت‌ و مابقی به سایر وسایل نقلیه مربوط می‌شود. آمارهای سازمان حمل‌ونقل جاده‌ای و دیگر دستگاه‌های دولتی نشان می‌دهد در مجموع با کنار گذاشتن وسایل نقلیه کشاورزی، در سطح کشور به‌طور دقیق ۲۱ میلیون و ۷۷۸ هزار خودروی فعال و دارای پلاک نصب‌شده در کشور وجود دارد که خودروهای باری و سنگین شامل 3 میلیون و 408 هزار دستگاه می‌شود؛ همچنین ۱۸ میلیون و ۳۷۰ هزار دستگاه خودرو سواری (شخصی و عمومی) در کشور وجود دارد. با استفاده از نسبت خودروهای باری و سنگین به خودروهای سواری در سال ۱۳۹۸ و تعداد خودروهای سواری به فروش رسیده اعلام شده در سال ۲۰۲۰ می‌توان تعداد خودروهای سنگین در سال ۲۰۲۰ را برابر با 151 هزار و 476 دستگاه تخمین زد و با نرخ رشد مرکب سالانه 9.57 درصدی بازار خودروی ایران، تعداد خودروهای سنگین در سال ۲۰۲۲، 181 هزار و 855 دستگاه برآورد می‌شود.

روش درآمدزایی

درآمدزایی طرح از طریق فروش لوازم یدکی صورت خواهد گرفت.

هزینه ها

هزینه‌های طرح شامل مواد اولیه و هزینه‌های مالی شده که بیشترین سهم (95٪) مربوط به خرید مواد اولیه است.

نحوه بازاریابی

با توجه به استراتژی تعیین شده در جهت توسعه و افزایش سهم بازار و در نظر گرفتن رشد فروش ۱۲۱.۵ درصدی شرکت در بازه‌ی 6 ماه سال 1401 نسبت به کل سال ۱۴۰۰، تلاش مجموعه در تولید و فروش حداکثری است.

با توجه به دارا بودن بازار کامل لوازم یدکی خودروهای سنگین برند بنز در شمالغرب کشور با سابقه 35 ساله هیچگونه مشکلی در زمینه فروش قطعات وجود ندارد.

 

[1] Completely Knocked Down

[2] Prnewswire

طرح کارگاه بازیافت ماشین سنگین
انتشار : ۲۲ آذر ۱۴۰۲

برچسب های مهم

معرفی کامیون مرسدس بنز یونیماگ ۲۰۱۳


معرفی کامیون مرسدس بنز یونیماگ 2013

به تازگی، کامیون مرسدس بنز یونیماگ که از آن به عنوان قهرمان باابهت دنیای خودروهای سنگین آف رود یاد می شود، مورد بازنگری اساسی قرار گرفته است. به طور کلی ۱۰ مدل مختلف از این کامیون با ویژگی ها و کاربری های مختلف به ویژه در جابجایی و خاک برداری وجود دارد. کابین های پانوراما، دید بسیار خوبی از اطراف در اختیار راننده می گذارند.

معرفی کامیون مرسدس بنز یونیماگ 2013

معرفی کامیون مرسدس بنز یونیماگ 2013

معرفی کامیون مرسدس بنز یونیماگ 2013

هم چنین، غربیلک فرمان چندمنظوره، پنل های کنترلی تعبیه شده بر روی داشبورد، HVAC ارتقاء داده شده، و سیستم کنترل فشار تایر از دیگر ویژگی های منحصر به فردی است که در این کامیون به چشم می خورد. از نمای بیرونی می توان به خصیصه هایی اعم از چراغ های جلوی LED، چراغ های حرکت در روز (DRL) در سپر جلو، برف پاک کن های تعبیه شده در لبه سقف کابین، و دوربین جلو اشاره کرد.

معرفی کامیون مرسدس بنز یونیماگ 2013
معرفی کامیون مرسدس بنز یونیماگ 2013 معرفی کامیون مرسدس بنز یونیماگ 2013

موتور جدید یونیماگ به حجم ۵.۱ لیتر از استاندارد Euro VI پیروی می کند و در دو مدل BlueEfficiency چهار سیلندر و شش سیلندر با امکان تولید ۱۵۶ تا ۳۵۴ اسب بخار نیرو قابل سفارش است. سیستم موتوری این کامیون به صورت کاملاً بهینه سازی شده طراحی شده است و گذشته از آن باید به قطعات شاسی اشاره کرد که با اندکی اعمال تغییر در ساخت آن ها، باعث شده اند موتور کمی پایین تر و عقب تر برود. با وجود این، اگرچه مرکز جرم این کامیون پرتوان پایین تر آمده است، اما خصیصه آف رود بودن آن هم چنان به قوت خود باقی است. جای جدید موتور یونیماگ باعث شده است فضای کابین بازتر و متعاقباً فاصله بین دو محور جلو و عقب کوتاه تر شود. گفتنی است، اگرچه زاویه چرخش این کامیون نسبت به مدل قبلی بیش تر شده است، اما شعاع گردش کوچک تری را بدست آورده است.

معرفی کامیون مرسدس بنز یونیماگ 2013

معرفی کامیون مرسدس بنز یونیماگ 2013

مدل های U4023 و U5023 با داشتن یک موتور توربودیزل چهار سیلندر می توانند ۲۳۰ اسب بخار نیرو و ۹۰۰ نیوتن متر گشتاور تولید کنند. گفتنی است، در این کامیون هم چنان از یک گیربکس ۸ سرعته به سمت جلو و ۶ سرعته به سمت عقب استفاده می شود که به انعطاف پذیری هر چه بیش تر یونیماگ کمک می کند. نکته جالب توجه این است که مدل های مجهر به موتور توربودیزل ۶ سیلندر خطی به حجم ۷.۷ لیتر نیز قابل سفارش می باشند که می توانند ۲۷۰ تا ۲۹۵ اسب بخار نیرو و حداکثر تا ۱,۲۰۰ نیوتن متر گشتاور تولید کنند. در یونیماگ های سری U4000 و U4000، موتور کامیون به میزان ۱ متر به عقب رفته است که این امر باعث ایجاد فضای بیش تر برای کابین و متعاقباً جای نشستن بیش تر برای راننده و سرنشین شده است.

معرفی کامیون مرسدس بنز یونیماگ 2013

یونیماگ های سری U216 و U218 هر دو با داشتن یک موتور توربودیزل ۴ سیلندر به ترتیب می توانند ۱۵۴ و ۱۷۴ اسب بخار نیرو تولید کنند. بنا به گفته کمپانی مرسدس بنز، حداکثر مقدار گشتاور برای مدل پایه U216، بسیار قابل ملاحظه و چیزی در حدود ۶۵۰ نیوتن متر است. یونیماگ های سری U400 ،U300، و U500 هم دارای موتور ۴ سیلندر و هم دارای موتور ۶ سیلندر هستند که در سرعت های حداکثر تا ۵۰ کیلومتر بر ساعت به راننده این اجازه را می دهند که بتواند بین حالت رانندگی دستی و هیدرواستاتیک تعویض کند.

معرفی کامیون مرسدس بنز یونیماگ 2013

آن چه در این کامیون سختکوش بیش تر به چشم می خورد، فاصله مناسب آن تا سطح زمین، گشتاور فوق العاده بالای آن حتی بیش تر از سوپرخودروها، و شاسی بسیار محکم و نیرومند آن است که این یونیماگ را در میان سایر رقبا به ویژه در کاربری های جنگلی، امور عمرانی، و ارتش سربلند کرده است.

معرفی کامیون مرسدس بنز یونیماگ 2013

منبع: ۱CAR

نوروز باستانی سال ۱۴۰۰ مبارک باد.


فرا رسیدن سال نو نوروز باستانی همیشه نوید بخش افکار نو، کردار نو و تصمیم‌های نو برای آینده است. آینده‌ای که همه امید داریم بهتر از گذشته باشد.

از همراهی شما دوستان عزیز در سالی که گذشت سپاسگذاریم و در سال نو، سلامتی، شادی، پیروزی، مهر و دوستی و عشق، برایتان آرزومندیم.

 

سنگین بنز عزیزی

عید نوروز ۱۳۹۹ مبارک باد


با سلام

 

صدای قدم های بهار نزدیک است و عطر شکفتن شکوفه های نوروز در هیاهوی کوچه های ذهن پیچیده.
در سبد آرزوهایم، برایتان اندیشه ای آرام و زندگی مملو از آرامش می گذارم و با قاصدک های زیبا تقدیم دل پاکتان می کنم.
با عنایت به شیوع ویروس کرونا، بهترین سین هفت سین زندگیتان را سلامتی می خواهم.
لبتان پر خنده، لحظه هایتان بی هراس، قلبتان از مهر آکنده باد.

سنگین بنز عزیزی

بررسی کامیون بنز زتروس ۲۰۱۰


بررسی کامیون بنز زتروس 2010 (ویدئو)

شرکت خودروسازی مرسدس بنز در ساخت خودروهای لوکس تبحر خاصی دارد؛ مدل هایی که شما را در راحتی هر چه تمام به مقصد می رسانند. امروزه برای همه مشخص شده است که کمپانی آلمانی روی خشن تری نیز دارد، چراکه این بار مهندسان مرسدس بنز با ساخت زتروس (Zetros)، یک کامیون سرسخت و جسور را به تولید رسانده اند. این مدل آن قدر سرسخت و با کیفیت ساخته شده است که اگر در میدان جنگ نیز با آن حرکت کنید، سواری آن مانند رانندگی در مرکز شهر خواهد بود. این کامیون در مدل های دو محور و چهارچرخ متحرک ۱۶.۵ تنی یا ۱۸ تنی و هم چنین سه محور ۲۵ یا ۲۷ تنی قابل سفارش است. لازم به ذکر است که ظرفیت حمل بار مدل های دو محور ۱۶.۵ یا ۱۸ تن و ظرفیت بار مدل های سه محور ۱۶ تن می باشد.

 

طراحی

بررسی کامیون بنز زتروس 2010 (ویدئو)

زتروس کامیونی است که قابلیت حرکت و مانور در هر مسیری را دارد، قابلیتی که از طرح بدنه عضلانی آن کاملاً مشخص است. بنز برای حفظ راحتی راننده در کابین تصمیم به تعبیه موتور در جلوی کامیون گرفت، در این صورت زمانی که کامیون در حال حرکت و پشت سر گذاشتن مسیرهای صعب العبور است به راحتی راننده خللی وارد نمی شود. کابین زتروس پشت محور جلو قرار گرفته است که به همین دلیل، محل قرار گیری سرنشینان نسبت به کامیون هایی که کابین آن ها روی موتور می باشد، پایین تر است و راننده در این حالت کنترل بیش تری دارد.

بررسی کامیون بنز زتروس 2010 (ویدئو)
بررسی کامیون بنز زتروس 2010 (ویدئو) بررسی کامیون بنز زتروس 2010 (ویدئو)

زتروس به لطف فاصله بسیار خوب شاسی از سطح زمین و استفاده از چرخ های بسیار بزرگ، توانایی غلبه بر هر مسیری را دارد. شاسی این کامیون از مدل های اکتروس و اکسور قرض گرفته شده است، البته با این تفاوت که کمی مستحکم تر شده است. در جلوی این کامیون رادیاتور قرار دارد که با جلوپنجره سه خطی افقی و آرم سه ستاره مرسدس بنز پوشانده شده است.

بررسی کامیون بنز زتروس 2010 (ویدئو)

در طرفین سپر بزرگ جلو دو چراغ راهنما قرار دارد و چراغ های اصلی نیز در درون جلوپنجره تعبیه شده اند. محل قرار گفتن چراغ ها از آسیب های احتمالی ناشی از حرکت در مسیرهای ناهموار جلوگیری می کند.

طراحی داخلی

بررسی کامیون بنز زتروس 2010 (ویدئو)

فاصله شاسی از سطح زمین آنقدر زیاد است که برای رسیدن به کابین زتروس باید مانند تمرین های نظامی، سخت تلاش کنید و از کامیون بالا روید. زمانی که پا به داخل کابین می گذارید، با ارگونومی بسیار خوب فضای کابین روبرو می شوید. فضای در نظر گرفته شده برای کابین مناسب است که حرکت در آن را برای راننده آسان می کند. زتروس برای کار مداوم ساخته شده است و همان طور که از ظاهر سفت و سخت آن هم مشخص است، نباید این انتظار را داشته باشیم که در کابین زتروس با طراحی مدرن مواجه شویم. کیفیت ساخت و مواد به کار رفته در این کابین بسیار خوب است و به نظر می رسد که دوام زیادی داشته باشد.

بررسی کامیون بنز زتروس 2010 (ویدئو)
بررسی کامیون بنز زتروس 2010 (ویدئو) بررسی کامیون بنز زتروس 2010 (ویدئو)

ظرفیت کابین زتروس با احتساب راننده سه نفر است و هر سه صندلی آن مجهز به کمربند ایمنی و سیستم محافظت از گردن می باشد. البته برای راحتی هرچه بیش تر راننده و سرنشینان، صندلی های پنوماتیک نیز قابل سفارش است. یکی از نکات مثبت صندلی های زتروس تنظیمات متععد آن است که به راننده برای پیدا کردن مکان مناسب رانندگی کمک بسیاری می کند. صفحه کیلومتر زتروس با کمی تغییرات جزئی از کامیون مرسدس بنز مدل اکسور قرض گرفته شده است. در سمت راست فرمان این کامیون نیز کلیدهای کنترلی سیستم تهویه مطبوع و قفل دیفرانسیل قرار گرفته است. لازم به ذکر است که در بالای سر راننده نیز چهار پورت DIN برای اتصال وسایل کامپیوتری قرار گرفته است.

موتور و گیربکس

بررسی کامیون بنز زتروس 2010 (ویدئو)

زتروس به یک موتور شش سیلندر خطی ۷.۲ لیتری دارای استاندارد یورو ۵ مجهز است که توانایی تولید ۳۲۶ اسب بخار و گشتاور ۱۳۰۰ نیوتن متر را دارد (موتور دارای استاندارد یورو ۳ نیز قابل سفارش است). برای این موتور دو گیربکس در نظر گرفته شده است که شامل گیربکس پنوممتیک هیدرولیک ۹ سرعته استاندارد و گیربکس شش سرعته آلیسون اتوماتیک (Allison) سفارشی می شود.

بررسی کامیون بنز زتروس 2010 (ویدئو)

قدرت تولیدی موتور این امکان را به زتروس می دهد که بدون کوچک ترین مشکلی، هرباری را جا به جا کند و همانند یک ارتشی مصمم هیچ وقت تسلیم شرایط نشود. زتروس با وجود سیستم چهارچرخ متحرک، حتی زمانی که بارهای سنگینی را حمل می کند، هیچ مشکلی برای پایین رفتن و بالا رفتن از تندترین شیب ها ندارد.

تجربه رانندگی و سیستم تعلیق

بررسی کامیون بنز زتروس 2010 (ویدئو)

مهندسان آلمانی برای افزایش قدرت مانور این مدل در مسیرهای ناهموار، به استفاده از فنر لول های پارابولیک بلندتر روی آورده اند. سیستم تعلیق این کامیون پرقدرت، به راحتی با ناهمواری های مسیر منطبق می شود و خللی در کیفیت سواری آن ایجاد نمی کند. علاوه بر این، زتروس به راحتی می تواند تا ۱.۲ متر در آب به حرکت خود ادامه دهد. کنترل کامیون در سر پیچ ها، سراشیبی ها و سربالایی ها به لطف استحکام بالای شاسی و مقاومت آن در برابر خمیدگی بسیار راحت است.

بررسی کامیون بنز زتروس 2010 (ویدئو)

در کل اگر به دنبال یک کامیون پرقدرت هستید، زتروس بهترین گزینه انتخابی خواهد بود؛ چراکه این کامیون از کیفیت ساخت بالا و یک موتور قدرتمند بهره می برد و کابین جمع و جور آن تمامی امکانات لازم برای راحتی راننده را در خود جای داده است. در ادامه می توانید قدرت نمایی و مانور زتروس (دانلود) در مسیرهای صعب و العبور را مشاهده کنید.

معرفی کامیون مرسدس بنز آنتوس


معرفی کامیون مرسدس بنز آنتوس

کمپانی مرسدس بنز با طراحی و تولید کامیون های جدید، به دنبال گسترش خط تولید محصولات خود می باشد. مدل جدید این کمپانی که با نام آنتوس به بازار عرضه می شود، برای حمل بارهای سنگین در مسافت های کوتاه در نظر گرفته شده است. اگرچه بسیاری از امکانات و هم چنین طراحی آنتوس مشابه برادر بزرگ ترش، آکتروس، می باشد، اما مشخصات کابین این کامیون فقط مختص حمل و نقل بار در مسافت کوتاه است. این خودروساز آلمانی امکان انتخاب دو نوع کابین با اندازه های متوسط و کوچک، و هم چنین ۱۳ پیشرانه مختلف را برای خریداران کامیون جدید خود فراهم کرده است. شایان ذکر است، تمامی موتورهای ارائه شده برای آنتوس از استاندارد یورو ۶ پیروی می کنند.

طراحی خارجی

معرفی کامیون مرسدس بنز آنتوس

با طراحی مدل جدید آنتوس، کمپانی مرسدس بنز به عنوان نخستین سازنده کامیون های مخصوص حمل بار در مسافت های کوتاه معرفی شد. طراحی مدرن آنتوس و قرار گرفتن کابین بر روی موتور، در کنار امکانات بی شمار این کامیون که بسیاری از آن ها در آکتروس جدید نیز دیده می شود، بر جذابیت این کامیون پرقدرت می افزاید. جلوپنجره بزرگ V شکل آنتوس، بر دینامیک بودن این آلمانی زیبا و پرقدرت تاکید می کند. ستاره سه پر مرسدس بنز در وسط جلوپنجره قرار گرفته و دو بادشکن در دو طرف جلوپنجره، به منظور بهبود پایداری کامیون هنگام حرکت با سرعت زیاد و کاهش صدای باد، تعبیه شده است.

معرفی کامیون مرسدس بنز آنتوس معرفی کامیون مرسدس بنز آنتوس
معرفی کامیون مرسدس بنز آنتوس معرفی کامیون مرسدس بنز آنتوس

چراغ های جلو در پایین سپر قرار گرفته اند و طراحی منحصر به فرد آن ها، سبب تمایز آنتوس با دیگر کامیون ها می شود. لازم به ذکر است، ورودی های بزرگ هوا و طراحی آیرودینامیک سپر نیز، از دیگر ویژگی های آنتوس به شمار می رود. آینه های جانبی و شیشه جلو پانورامای این خودرو نیز به گونه ای طراحی شده اند که با کاهش ضریب پسار (ضریب مقاومت هوا) سبب بهبود عملکرد این کامیون می شوند. کمپانی مرسدس بنز کامیون جدید خود را با دو پلت فرم و ۶۷ نوع فاصله محوری مختلف، از ۲,۶۵۰ تا ۶,۷۰۰ میلی متر، عرضه می کند.

طراحی داخلی

معرفی کامیون مرسدس بنز آنتوس

کابین آنتوس با طول ۲.۳ متر صرفا جهت حمل با در مسافت های کوتاه طراحی شده است و در دو مدل S (کوچک) و M (متوسط) عرضه می شود. به دلیل آن که راحتی راننده و سرنشینان برای مرسدس بنز همواره در اولویت قرار دارد، می توان گفت که کابین این کامیون نیز، فضای مناسب و راحتی را برای راننده فراهم می آورد.

معرفی کامیون مرسدس بنز آنتوس معرفی کامیون مرسدس بنز آنتوس
معرفی کامیون مرسدس بنز آنتوس معرفی کامیون مرسدس بنز آنتوس
معرفی کامیون مرسدس بنز آنتوس معرفی کامیون مرسدس بنز آنتوس

در خصوص مواد استفاده شده در کابین نیز می توان گفت، این خودروساز آلمانی از بهترین و با کیفیت ترین مواد در طراحی داخلی آنتوس بهره گرفته است؛ رعایت این موارد، مرسدس بنز را همواره در صدر برترین خودروها قرار می دهد. طراحی داشبورد آنتوس نیز به گونه ای انجام شده است که دسترسی راحت به کلیدها و دکمه های مختلف را در اختیار راننده قرار می دهد.

معرفی کامیون مرسدس بنز آنتوس

همان طور که در تصاویر منتشر شده از طراحی داخلی این کامیون زیبا مشاهده می کنید، جالیوانی ها و محفظه های نگهداری وسایل که در داخل کابین آنتوس تعبیه شده است، ساعات کاری خوشی را برای سرنشینان رقم می زند. علاوه بر تنظیمات مختلف صندلی ها که راحتی فوق العاده ای را فراهم می آورند، فرمان قابل تنظیم آنتوس که در دو حالت طولی و عرضی قابل تنظیم می باشد نیز، از عملکرد خوبی در هنگام رانندگی برخوردار است.

قدرت موتور و عملکرد

معرفی کامیون مرسدس بنز آنتوس

تمامی ۱۳ مدل پیشرانه ارائه شده برای آنتوس، دارای استاندارد یورو ۶ و Blue Efficiency Power می باشند و با قدرت ۲۳۸ تا ۵۱۰ اسب بخار این آلمانی زیبا را به پیش می برند. کمپانی سازنده با اطمینان از عملکرد عالی گیربکس های اتوماتیک PowerShift در دیگر محصولات خود، از این گیربکس در آنتوس نیز استفاده کرده است. علاوه بر ترمز ضد قفل و کیسه هوا، وجود سیستم کمک ترمز فعال بر ایمنی این کامیون می افزاید.

معرفی کامیون مرسدس بنز آنتوس

منبع: ۱CAR

معرفی کشنده مرسدس بنز Econic


معرفی کشنده مرسدس بنز Econic

کشنده مرسدس بنز Econic به گونه‌ای طراحی شده است که بتوان از آن استفاده‌های زیادی کرد، از حمل زباله‌های شهری گرفته تا خدمات آتش‌نشانی، حمل و نقل فرودگاهی و غیره. کشنده مرسدس بنز Econic آخرین بار در سال ۲۰۱۰ مورد بازنگری کلی قرار گرفت و به موتور بسیار کم مصرف مطابق با استاتدارد یورو ۴ مجهز گردید. این کشنده به صورت کابین سقف بلند (با۱,۹۳۵ میلی‌متر ارتفاع، ۲,۲۸۰ میلی‌متر عرض و ۲,۰۰۰میلی‌متر طول) و کابین سقف کوتاه (با ۱,۴۸۵ میلی‌متر ارتفاع،۲,۲۸۰ میلی‌متر عرض و ۲,۰۰۰ میلی‌متر طول) به بازار عرضه می‌شود.

 

طراحی بدنه

معرفی کشنده مرسدس بنز Econic

طراحی بدنه این کشنده کمی نا متعارف به نظر می‌رسد و بادشکن بسیار بزرگ و تخت آن، بیننده را به یاد اتوبوس می‌اندازد. از آن جایی که این کشنده به طور خاص برای خدمات درون شهری طراحی شده است، چراغ‌های راهنما در زیر شیشه جلو (و نه بر روی سپر) قرار گرفته‌اند. هدف کمپانی مرسدس بنز از انجام این کار این بوده است که خودروهای دیگری که در خیابان تردد می‌کنند، بهتر بتوانند چراغ‌های راهنما را ببینند. جلو پنجره ترکیبی V شکل دارد که آن را از کامیون‌های مرسدس بنز بزرگ به ارث برده‌ است و این که از طراحی نسبتاً ابتدایی و ساده‌ای برخوردار است ولی بسیار به جا نصب شده است و کارش را به درستی انجام می‌دهد. سپر هم با طراحی کلی و چراغ‌های مستطیلی شکل جور در می‌آید و چهره کشنده را کامل می‌کند. کشنده مرسدس بنز Econic ارتفاع کمی دارد و این امر باعث می‌شود سوار و پیاده شدن از آن کار راحتی باشد. از طرفی ارتفاع کم باعث می‌شود مصرف سوخت پایین بیاید و کشنده از ارگونومی بهتری برخوردار باشد.

 

طراحی داخلی

معرفی کشنده مرسدس بنز Econic

همانطور که پیشتر گفته شد، این کشنده از ارتفاع کمی برخوردار است و سوار و پیاده شدن از آن بسیار راحت است، درب ‌های آن نیز ۶۲۰ میلی‌متر باز می‌شوند و تا دسترسی به کابین راحت‌تر باشد. در طراحی داشبورد مورد زیاد قابل ملاحظه‌ای به چشم نمی‌خورد و تنها چیزی که درباره‌ آن می‌توان گفت این است که بسیار ساده است. کابین داخلی بسیار بزرگ و جادار است و می‌تواند چهار نفر را در خودش جا بدهد. عرض داخلی کابین ۲,۱۳۳، طول داخلی ۱,۷۷۰ میلی‌متر و ارتفاع ۱۹۳ سانتی‌متر است، به این ترتیب، فضای کافی برای سر و پای سرنشینان وجود دارد. بهتر است بدانید صندلی‌های قدری تخت هستند و در سفرهای طولانی خوب از کمر سرنشینان حمایت نمی‌کنند و صندلی راننده از هر لحاظ راحتی او را فراهم می‌کند. صندلی راننده از تنظیمات زیادی برخوردار است و به راننده کمک می‌کند در کمترین زمان وضعیت مناسب باری خودش را تنظیم کند. ارتفاع غربیلک فرمان نیز قابل تنظیم است تا راحتی راننده بالاتر برود. شیشه سراسری جلو نیز دیدی بسیار خوب از اطراف در اختیار راننده و دیگر سرنشینان قرار می‌دهد، با این حال ارتفاع صندلی راننده کم است و باعث می‌شود این کشنده فقط برای تردد در شهر مناسب باشد. دکمه‌ها و کلیدهای کنترلی از چیدمانی ارگونومیک برخوردارند و بسیار خوب کار می‌کنند. کمپانی مرسدس بنز چند پایه در کابین نصب کرده است که به راحتی می‌توان تاخوگراف، Toll Collect یا Fleetboard روی آن‌ها نصب کرد.

 

قدرت و عملکرد موتور

معرفی کشنده مرسدس بنز Econic

همه موتورهایی که روی این کامیون سوار می‌شوند به گونه‌ای طراحی و ساخته شده‌اند که بتوانند با توقف و حرکت‌های مکرر سازگار باشند. همگی این موتورها در کنار گیربکس اتوماتیک Allison قرار می‌گیرند که مصرف سوخت را بسیار پایین می‌آورد. کشنده مرسدس بنز Econic با سه نوع موتور دیزل شش سیلندر تولید می‌شود که بین ۲۳۸ تا ۳۲۶ اسب‌بخار نیرو تولید می‌کنند. همگی این موتورها با استاندارد آلایندگی یورو ۵ مطابقت دارند. کمپانی سازنده سیستم BlueTec EEV را نیز روی این موتورها تعبیه کرده است که مصرف سوخت را بسیار پایین می‌آورد و بسیار دوستدار محیط‌ زیست است. علاوه بر این، موتورهایی با سوخت گاز طبیعی نیز به بازار عرضه می‌شوند که در مقایسه با همتایان دیزلی‌شان ۵۰ درصد کمتر سر و صدا تولید می‌کنند. این موتورها قادرند حداکثر ۲۷۹ اسب‌بخار نیرو و ۱۰۰۰ نیوتن‌متر گشتاور تولید کنند.

معرفی کشنده مرسدس بنز Econic

ارتفاع کم این کشنده باعث می‌شود مرکز ثقل پایین بیاید و هندلینگ و کیفیت سواری بهبود پیدا کند. علاوه بر این، اکسل‌های الکتروهیدرولیکی نیز باعث می‌شوند این کشنده از قدرت مانور بالایی برخوردار باشد. این اکسل‌ها قابلیت آن را دارند که ۲۰۰ میلی‌متر بالا و ۶۰ میلی‌متر پایین بروند تا انعطاف‌پذیری کشنده بالاتر برود. کشنده مرسدس بنز Econic با چهار نوع شاسی مختلف به بازار عرضه می‌شود که ظرفیت‌های مختلفی دارند.

 

نتیجه‌گیری

معرفی کشنده مرسدس بنز Econic

کشنده مرسدس بنز Econic از تجهیزاتی برخوردار است که آن را قادر می‌کند از عهده انجام دشوارترین کارها بر بیاید. این کشنده یک اثر ناب از مهندسی آلمانی است و در این کلاس از کشنده‌ها، پیدا کردن یک کشنده بهتر کار دشواری است، موتور آن نیز بسیار کم مصرف و قوی است و تنها ایرادی که می‌توان از آن گرفت این است که در مقایسه با دیگر کشنده‌های این کلاس از قیمت بالاتری برخوردار است ولی واقعاً ارزش خرید دارد و به نسب پولی که بابت آن می‌پردازید، کارایی و عملکردی بسیار عالی در اختیار شما قرار می‌دهد.

معرفی کشنده مرسدس بنز Econic

معرفی کشنده مرسدس بنز Econic
 
معرفی کشنده مرسدس بنز Econic
 
معرفی کشنده مرسدس بنز Econic
 
منبع: ۱CAR.IR

کامیونی متفاوت از مرسدس بنز: اکونیک کانسپت


اکونیک کانسپت: کامیونی متفاوت از مرسدس بنز

 

کمپانی مرسدس بنز با در نظر گرفتن شرایط کاری مختلف، ارگونومی، و راحتی مشتریان خودروهای سنگین خود، کامیون Econic را، تولید و روانه بازار خودروهای باری کرد. این خودروساز نامدار، با معرفی کانسپت جدید این کامیون زیبا که از کیفیت بسیار زیادی برخوردار است، پاسخگوی تمامی نیازهای مشتریان خود، اعم از راحتی، کارایی، سازگاری با محیط، و قابلیت اطمینان می باشد.

اکونیک کانسپت: کامیونی متفاوت از مرسدس بنز

به دلیل طراحی منحصر به فرد اکونیک، از این کامیون می توان به عنوان ماشین جمع آوری زباله، راهسازی، آتش نشانی، خدمات شهری، و فرودگاهی استفاده کرد. وجود شبکه گسترده خدمات پس از فروش نیز، از دیگر مزایای این کامیون کانسپت به شمار می رود. علاوه بر ارتفاع کم اکونیک کانسپت از سطح زمین که سبب ورود و خروج سریع، مناسب، و ایمن از هر دو طرف می شود، استفاده از شیشه های پانوراما، دید بسیار مناسبی از قسمت جلو و کناره ها برای راننده و دیگر سرنشینان فراهم می آورد. موتورهای دیزلی ارائه شده برای اکونیک، نه تنها از استاندارد یورو ۶ پیروی می کنند، بلکه با کم ترین میزان مصرف سوخت، این مدل از کامیون های مرسدس بنز را به عنوان پاک ترین و کم هزینه ترین کامیون دنیا در معرض دید همگان قرار می دهند. شایان ذکر است، علاوه بر امکانات مختلفی که در اکونیک برای شما در نظر گرفته شده است، اضافه کردن دیگر آپشن های سفارشی به راحتی انجام پذیر است. قابلیت مانور بالا و دید گسترده مرسدس بنز اکونیک، این کامیون پرقدرت را برای حضور در خیابان ها و محیط های شهری آماده می سازد. با توجه به مسائل ذکر شده، می توان گفت کمپانی مرسدس بنز برای تولید کامیون اکونیک کانسپت با مشکل خاصی رو به رو نخواهد شد.

 

کابین

اکونیک کانسپت: کامیونی متفاوت از مرسدس بنز

خودروسازی مرسدس بنز، کامیون اکونیک را با دو کابین مختلف ارائه می دهد: سقف کوتاه (Low Roof) و سقف بلند (High Roof). اگرچه هر دو کابین از آلومینیوم سبک ساخته شده اند، اما ایمنی بسیار زیاد آن ها، کامیون زیبای آلمانی را شایسته دریافت استاندارد تصادفات ECE R29/2 می سازد. در تیپ سقف بلند این کامیون، وجود چهار قفسه در بالای سر سرنشینان، فضای مناسبی را برای نگهداری لباس و وسایل در اختیار آن ها قرار می دهد. کاهش ارتفاع ۴۵۰ میلی متری سقف در اکونیک سقف کوتاه، استفاده از این کامیون را در مناطقی که میزان ارتفاع خودرو از اهمیت بسیاری برخوردار است، ممکن می سازد. از دیگر تجهیزات استاندارد اکونیک کانسپت می توان به آفتاب گیر برقی، که از تابش مستقیم اشعه خورشید و افزایش بیش از حد دما جلوگیری می کند، سیستم تهویه مطبوع، و درب های تاشو بادی اشاره کرد. شایان ذکر است، این آلمانی زیبا ظرفیت چهار سرنشین را دارد.

 

ابعاد کابین (متر)
  سقف کوتاه سقف بلند
  اکونیک کانسپت: کامیونی متفاوت از مرسدس بنز اکونیک کانسپت: کامیونی متفاوت از مرسدس بنز
طول خارجی ۲.۰۵ ۲.۰۵
عرض خارجی ۲.۲۸ ۲.۲۸
ارتفاع داخلی ۱.۴۷ ۱.۷۵
عرض داخلی ۲.۱۰ ۲.۱۰
  اکونیک کانسپت: کامیونی متفاوت از مرسدس بنز اکونیک کانسپت: کامیونی متفاوت از مرسدس بنز

 

طراحی داخلی

اکونیک کانسپت: کامیونی متفاوت از مرسدس بنز

طراحی داخلی زیبای اکونیک با بهبود خلاقیت افراد، کارایی این کامیون کانسپت را افزایش می دهد. تجهیزات کارامد، فرمان چندمنظوره، صندلی با قابلیت تنظیم، و حتی جالیوانی های تعبیه شده در این خودروی سنگین، ساعات کاری خوشی را برای شما رقم می زنند.

اکونیک کانسپت: کامیونی متفاوت از مرسدس بنز
اکونیک کانسپت: کامیونی متفاوت از مرسدس بنز اکونیک کانسپت: کامیونی متفاوت از مرسدس بنز
اکونیک کانسپت: کامیونی متفاوت از مرسدس بنز

وجود یک نمایشگر قابل چرخش در داشبورد، نمایانگر طراحی خاص اکونیک می باشد. وجود کم ترین میزان صدا و لرزش در کابین، اکونیک را به محیط کاری دلپذیر تبدیل می کند. لازم به ذکر است، محل قرارگیری دکمه های روی داشبورد را، می توان با توجه به خواست راننده و بدون دستکاری در سیم کشی خودرو، تغییر داد.

 

عملکرد موتور و سیستم انتقال قدرت

اکونیک کانسپت: کامیونی متفاوت از مرسدس بنز

اکونیک کانسپت با دو نوع موتور دیزلی متفاوت عرضه می شود؛ این موتورها علاوه بر برخورداری از استاندارد یورو ۶، به ترتیب قدرتی معادل ۲۹۹ و ۳۵۴ اسب بخار و گشتاوری در حدود ۱,۲۰۰ و ۱,۴۰۰ نیوتن متر تولید می کنند. کاهش مصرف سوخت تا %۴ و کاهش مصرف Adblue تا %۴۰، علاوه بر کم مصرف بودن، عنوان پاک ترین خودرو را نیز برای این آلمانی پرقدرت به همراه می آورد. وجود ترمزهای دیسکی قوی و سیستم تعلیق بادی بر روی محور جلوی اکونیک، قابلیت حمل ۸ تن بار و فرمان پذیری عالی را در اختیار این کامیون قرار می دهد. محور عقب نیز با قابلیت حمل ۱۳ تن بار، برخورداری از ترمزهای دیسکی استاندارد، و قفل دیفرانسیل مجهز به کرون ویل (چرخ دنده بشقابی) که امکان تنظیم ارتفاع را برای اکونیک فراهم می آورد، بر قدرت و کارایی این کامیون می افزاید. فرمان هیدرولیکی-برقی اکونیک نیز، از دیگر مزایای اکونیک کانسپت می باشد.

 

گیربکس و سیستم تعلیق

اکونیک کانسپت: کامیونی متفاوت از مرسدس بنز

وجود گیربکس شش سرعته اتوماتیک Allison و نرم افزارهای جدید به صورت استاندارد بر روی اکونیک، رانندگی با آن را بسیار راحت می سازد. به لطف نرمی و راحتی گیربکس و دقت زیاد در تعویض دنده، می توان از اکونیک در مشاغل تخصصی هم چون جمع آوری زباله و یا آتش نشانی استفاده کرد. استفاده از فن آوری های جدید در این گیربکس، سبب کاهش مصرف سوخت، افزایش نیروی گشتاور، و بهبود عملکرد کامیون می شود. از دیگر تجهیزات این کامیون قدرتمند می توان به دکمه تعویض دنده لمسی و ریتاردر اشاره کرد که علاوه بر افزایش ایمنی، سبب کاهش هزینه های نگهداری و تعمیرات می شوند. به لطف سیستم تعلیق بادی، که امکان تنظیم ارتفاع کابین و ارتفاع شاسی از سطح زمین را برای راننده فراهم می آورد، اکونیک از کنترل پایداری بسیار خوبی برخوردار است.

اکونیک کانسپت: کامیونی متفاوت از مرسدس بنز

هم چنین در مدل هایی که به دلیل ارتفاع زیاد کابین، مرکز ثقل در محل بالاتری قرار گرفته است، می توان از میله های تعادل استفاده کرد. شایان ذکر است، اگرچه وجود قطعات مورد نیاز برای کسب استاندارد یورو ۶، موجب افزایش وزن کامیون می شود، اما کمپانی سازنده با بهینه سازی وزن خودرو، ظرفیت حمل بار اکونیک را حفظ کرده است. همین امر، عملکرد عالی این کامیون آلمانی را در شرایط مختلف به همراه دارد. کمپانی مرسدس بنز با قرار دادن کابین بر روی موتور، از فضا حداکثر استفاده را کرده است. فاصله ۵۰ میلی متری میان کابین و بخش انتهایی کامیون، سبب می شود که هر شخص با توجه به شرایط کاری و محیطی، تنظیمات موردنظر را با صرف کم ترین هزینه و در اسرع وقت بر روی اکونیک اعمال کند.

 

تجهیزات

اکونیک کانسپت: کامیونی متفاوت از مرسدس بنز

سیستم اندازه گیری وزن وارد شده بر محورها، امکان ارزیابی وزن بار را در هر لحظه برای راننده فراهم می آورد. هم چنین وجود فرمان قابل تنظیم و صندلی بادی برای راننده و دیگر سرنشینان، نهایت راحتی و آسایش را در اختیار آن ها قرار می دهد. علاوه بر دو محفظه تعبیه شده در داشبورد، چهار محفظه قرار گرفته بالای سر راننده نیز، امکان برخورداری از امکاناتی چون سیستم پخش CD، تاخوگراف دیجیتال، و FleetBoard را برای این کامیون به وجود می آورد.

اکونیک کانسپت: کامیونی متفاوت از مرسدس بنز اکونیک کانسپت: کامیونی متفاوت از مرسدس بنز

ارتفاع کم کابین از سطح زمین، نه تنها ورود و خروجی راحت را برای راننده و سرنشینان فراهم می آورد، بلکه با کاهش خستگی و صدمات سبب می شود علیات جمع آوری زباله بهتر انجام شود. در خصوص ایمنی مرسدس بنز اکونیک نیز می توان گفت، علاوه بر استاندارد ECE-R29 که در آزمایش تصادفات کسب کرده است، باز شدن درب های این کامیون به سمت داخل، امنیت بیش تر سرنشینان و عابران پیاده را به همراه می آورد.

اکونیک کانسپت: کامیونی متفاوت از مرسدس بنز

هم چنین، سیم کشی انجام شده در خط تولید، امکان نصب دوربین برای رویت عقب کامیون و محل کار را در اختیار راننده قرار می دهد. آینه های برقی مجهز به گرم کن به همراه آینه جلو و شیشه های پانوراما، دید کامل و بسیار خوبی را برای راننده ایجاد می کنند. علاوه بر سیستم کنترل پایداری الکترونیک، ترمزهای ضدقفل الکترونیکی نیز، با افزایش میزان کنترل پذیری و پایداری اکونیک، سبب بهبود عملکرد این کامیون در شرایط نامناسب می شوند. در پایان لازم به ذکر است، جهت کسب اطلاعات بیش تر در خصوص کامیون جدید کمپانی مرسدس بنز می توانید به نمایندگی های مجاز این خودروسازی در سراسر جهان مراجعه کنید.

اکونیک کانسپت: کامیونی متفاوت از مرسدس بنز

منبع: ۱car

بررسی کامیون اکتروس قسمت دوم


 

بررسی کامیون اکتروس (قسمت چهارم) (ویدئو)

بررسی کامیون اکتروس (قسمت چهارم) (ویدئو)
بررسی کامیون اکتروس (قسمت چهارم) (ویدئو)
بررسی کامیون اکتروس (قسمت چهارم) (ویدئو)

موتور اکتروس در دو نوع مختلف با قدرت موتورهای ۴۲۱ و ۵۱۰ اسب بخار طراحی شده است که هر دو دارای سیستم تزریق پرفشار سوخت هستند و سوخت را با فشار “۲۵۰۰ بار” به هر سیلندر تزریق می کنند. موتور این کامیون از نوع Blue Efficiency است که میزان مصرف سوخت و آلایندگی موتور را تا حد قابل ملاحظه ای کاهش می دهد. البته عالی بودن میزان مصرف سوخت و کم بودن آلایندگی اکتروس صرفاً ناشی از تکنولوژی به کار رفته در موتور آن نیست و سایر عوامل از جمله خطی بودن موتور، سیستم تعویض دنده Power Shift 3، و آیرودینامیک بودن طراحی نیز در کاهش مصرف سوخت و آلایندگی تأثیرگذار است. به طور مثال، دریچه رادیاتور این کامیون به گونه ای طراحی شده است که بسته به دمای موتور واکنش نشان می دهد، یعنی هنگامی که موتور داغ می کند، دریچه باز می شود تا هوای سرد وارد رادیاتور شود. به گفته شرکت خودروسازی مرسدس ـ بنز، این کامیون تحت شرایط سخت به ویژه در تونل باد تحت آزمایشات ویژه ای قرار گرفته است. نتایج این آزمایشات نشان داده است که طراحی آیرودینامیک، دریچه رادیاتور، کابین، و طراحی درب ها، مصرف سوخت را به شدت کاهش می دهند.

بررسی کامیون اکتروس (قسمت چهارم) (ویدئو)

با وجود موتورهای خطی Euro 5 و Euro 6 که مصرف سوخت را به ترتیب تا ۶% و ۳% نسبت به گذشته کاهش داده اند، اکتروس جدید ایده های جدیدی را برای کاهش مصرف سوخت ارائه کرده است. به طور مثال، شرکت بنز تلاش کرده است تا با ساخت قطعات استاندارد و بهینه برای سیستم موتور کامیون نظیر پمپ آب الکترونیکی، مصرف سوخت این کامیون را کاهش دهد. هم چنین می توان به کمپرسور دو مرحله ای هوا اشاره کرد که وزن کم و بازدهی بالای آن به کاهش مصرف سوخت کمک زیادی می کند. البته از دیگر عواملی که در کاهش مصرف سوخت و آلایندگی اکتروس مؤثر است می توان به فاصله بین دنده ها، اکسل عقب، و طراحی آیرودینامیک اشاره کرد.

بررسی کامیون اکتروس (قسمت چهارم) (ویدئو)

گفتنی است، از آن جا که در این کامیون سیستم گرمایش با آب گرم، مسئولیت گرم کردن موتور و کابین راننده(بخاری درجا) را به طور همزمان بر عهده دارد، این نیز به نوبه خود تأثیر بسزایی در کاهش مصرف سوخت و در نتیجه میزان آلایندگی موتور دارد. به علاوه، سیستم کنترل فشار باد تایر نه تنها به افزایش طول عمر تایر کمک می کند، بلکه در بهینه سازی مصرف سوخت نیز نقش تعیین کننده ای دارد. لازم به ذکر است، تایرهای عریض تر سطح اصطکاک کم تری با جاده دارند و این پارامتر نیز در کاهش مصرف مؤثر است. طبق اظهار نظر مهندسان شرکت بنز، کاهش فشار باد تایر می تواند تا ۴% مصرف سوخت را افزایش دهد.

بررسی کامیون اکتروس (قسمت چهارم) (ویدئو)

همه آن چه در این مقاله ذکر شد، دست در دست هم داده اند تا با کمک هم مصرف سوخت را به میزان شگفت انگیزی کاهش دهند که این عمل به نوبه خود باعث می شود تا آلایندگی هوا نیز به طور قابل ملاحظه کاهش یابد. شرکت مرسدس ـ بنز امیدوار است تا استاندارد Euro 6 را که گفته شده است تا سال ۲۰۱۴ اجرایی نخواهد شد، از هم اکنون کسب نماید.

بررسی کامیون اکتروس (قسمت پنجم) (ویدئو)

یادآوری می گردد، این کامیون از نظر تکنولوژی ساخت بدنه، موتور، امکانات، و … به قدری توسعه پیدا کرده است که به راحتی می تواند با پیشرفته ترین خودروهای سواری امروزی رقابت کند.

بررسی کامیون اکتروس (قسمت پنجم) (ویدئو)

در سیستم گیربکس ۱۲ سرعته اتوماتیک اکتروس، از تکنولوژی Power Shift جهت انتقال قدرت استفاده شده است. این تکنولوژی مدرن با انتخاب دقیق و سریع دنده ها، نیروی بسیار پرقدرت حاصل از موتور را به شکل مؤثر به اکسل عقب کامیون منتقل می کند. مکانیسم عملکرد این فن آوری بدین صورت است که با در نظر گرفته شدن وزن خودرو، بار، شیب جاده، و سرعت خودرو، مناسب ترین دنده انتخاب می شود. البته در هنگام نیاز، راننده می تواند دنده را به صورت دستی نیز تعویض کند. شایان ذکر است، در حالت اتوماتیک با انتخاب وضعیت “باصرفه” می توان با بهینه ترین حالت ممکن و مصرف سوخت پایین رانندگی کرد. با انتخاب وضعیت “پرقدرت” می توان به سریع ترین و پرقدرت ترین حالت تعویض دنده تغییر حالت داد و رانندگی بی سابقه ای را تجربه کرد.

طراحی سیستم تعلیق در کامیون اکتروس، از کمک فنر های صندلی گرفته تا کمک فنر های جدید گازی در اکسل عقب، به طور کلی عوض شده است. از برایند این طراحی می توان به راحتی و بهبود سیستم تعلیق کابین و هدایت دقیق تر خودرو سر پیچ ها اشاره کرد.

بررسی کامیون اکتروس (قسمت پنجم) (ویدئو)

فرمان اکتروس بسیار دقیق و حساس شده است و این به دلیل ارتقای عملکرد چرخ دنده های آن است. این مسئله به کاهش احتمال واژگونی، پایداری بیش تر، و فرمان پذیری بهتر این کامیون نیز شده است که حس رانندگی ایده آل تری را به راننده منتقل می کند. گفتنی است، اکسل قوسی عقب با داشتن دنده های قوسی باعث اصطکاک کم تر و در نتیجه کاهش مصرف سوخت می شود. به علاوه، نسبت به نسل گذشته، امکان انتخاب نسبت های بیش تری در اکسل عقب وجود دارد که سبب کاهش بیش تر مصرف سوخت می شود. با وجود تکنولوژی های جدیدی که در کامیون اکتروس جدید به کار رفته است، ضمن اطمینان از رانندگی، از اقتصادی بودن رانندگی خود نیز نهایت رضایت را خواهید داشت و رانندگی راحت و نرمی را در جاده تجربه خواهید کرد.

بررسی کامیون اکتروس (قسمت ششم) (ویدئو)

وقتی صحبت از ایمنی به میان می آید، شما در اکتروس جدید، یک گام جلوتر از دیگران هستید. این کامیون با داشتن سیستم ترمز ضد قفل، سیستم کنترل کشش، و سیستم کنترل پایداری بیش از پیش امنیت را برای سرنشینان به ارمغان آورده است. گذشته از همۀ این موارد، هنگام خرید این کامیون، امکان سفارش سیستم ترمز جدید با عملکرد بسیار بالا نیز فراهم شده است. جهت راحت تر کردن عملکرد این ترمز، از یک تأخیر انداز یا ریتارد (Retarder) قدرتمند استفاده شده است که علاوه بر افزایش امنیت کامیون به کاهش صداهای گوش خراش ترمزها به ویژه در ترمزهای ناگهانی کمک می کند. گفتنی است، مکانیسم ترمز جدید به گونه ای است که به جای روغن از سیستم خنک کننده موتور برای خنک کردن ترمزها استفاده می کند. در ادامه با سایر قابلیت های ویژه ای که جهت افزایش امنیت به کامیون اکتروس اضافه شده اند، آشنا خواهید شد.

سیستم کنترل فاصله از جلو

بررسی کامیون اکتروس (قسمت ششم) (ویدئو)

وجود سیستم کنترل فاصله از جلو، با در اختیار گرفتن کنترل پدال گاز و سرعت خودرو، به میزان زیادی دغدغه راننده را در جاده کاهش داده است. این سیستم به کمک یک حس گر هوشمند، وجود خودرو در جلو را تشخیص می دهد و سرعت کامیون را متناسب با سرعت وسیله نقلیه جلویی تنظیم می کند. تا حدی که اگر خودروی روبرو بایستد، کامیون را بدون دخالت راننده متوقف می کند و پس از شروع به حرکت خودروی جلویی، کامیون مجدداً به حرکت خود ادامه می دهد.

سیستم کنترل فشار باد تایرها

بررسی کامیون اکتروس (قسمت ششم) (ویدئو)

سیستم کنترل فشار باد تایرها از دیگر موارد ایمنی اضافه شده به این کامیون است که با وجود آن راننده نیازی به چک کردن تایرها چه قبل از شروع به حرکت و چه در طول سفر نخواهد داشت. این سیستم به طور دائم میزان فشار باد تایرها را کنترل می کند و در صورت افت فشار، با ارسال سیگنال صوتی، راننده را آگاه می سازد. لازم به ذکر است، اطلاعات مرتبط با این سامانه، روی نمایشگر کیلومتر شمار نمایش داده می شود.

سیستم کنترل حرکت در بین خطوط

بررسی کامیون اکتروس (قسمت ششم) (ویدئو)

با وجود سیستم کنترل حرکت در بین خطوط، به محض این که اکتروس از مسیر مستقیم منحرف شود و از روی خط عبور کند، یک سیگنال به راننده ارسال می شود تا از وقوع خطرات احتمالی مطلع شود و کامیون را به مسیر اصلی بازگرداند. ممتد یا منقطع بودن خطوط جاده تأثیری بر عملکرد حس گرها ندارد.

سیستم چراغ های جلو

بررسی کامیون اکتروس (قسمت ششم) (ویدئو)

چراغ های بسیار پرنور جدید اکتروس، کارایی بیش تری نسبت به نسل قدیمی خودشان دارند. البته این چراغ ها را می توان به صورت سفارشی از نوع زنون دوگانه یا LED نیز انتخاب کرد. گفتنی است، چراغ های مخصوص دور زدن سرپیچ ها که به افزایش دید کمک بیش تری می کنند، در حین خرید قابل انتخاب هستند. به طورکلی چراغ های اکتروس جدید پیشرفت قابل ملاحظه ای کرده است؛

سیستم آینه دنده عقب

بررسی کامیون اکتروس (قسمت ششم) (ویدئو)

همان طورکه می دانید حرکت با دنده عقب در کامیون ها کار چندان ساده ای نیست و راننده برای انجام درست آن نیاز به دید کافی از فضای اطراف دارد. ازاین رو برای تسهیل این امر، در اکتروس جدید آینه مخصوصی در طرف شاگرد راننده تعبیه شده است که کمک زیادی به افزایش دید راننده می کند. این آینه که از قابلیت های منحصر به فردی برخوردار است، می تواند با فشار یک دکمه به میزان ۱۰ درجه به طرف بیرون باز شود و دید بهتری از اطراف را در اختیار راننده بگذارد.

بررسی کامیون اکتروس (قسمت آخر) (ویدئو)

همان طور که می دانید در شماره های گذشته تا حد امکان امکانات و تجهیزات کامیون اکتروس را مورد بررسی قرار دادیم. در این بخش که در واقع قسمت آخر این مقاله است، قصد داریم به معرفی سایر تجهیزات و امکانات این کامیون بپردازیم.

تایرهای فوق عریض

بررسی کامیون اکتروس (قسمت آخر) (ویدئو)

یکی از مهم ترین هدف ها در طراحی اکتروس جدید، کاهش مصرف سوخت است. تایرها نقش بسیار مهمی در کاهش مصرف سوخت دارند؛ زیرا هر اندازه اصطکاک آن ها با سطح جاده بیش تر باشد، مصرف سوخت بالاتر می رود. بدین منظور در طراحی این کامیون از تایرهای فوق عریض استفاده شده است که با داشتن کم ترین میزان اصطکاک با سطح جاده، مصرف سوخت را تا حد زیادی کاهش می دهند.

حس گر اتصال تریلر

بررسی کامیون اکتروس (قسمت آخر) (ویدئو)

اگرچه تریلرها انواع مختلفی دارند، اما آن ها جزء لاینفک تمام کامیون های ترانزیت به شمار می روند. گاهی اوقات به دلیل تغییر کاربری، نیاز است تا به جای تریلر از کانتینر استفاده شود. به همین دلیل راننده ناچار است تریلر را جابجا کند. از آن جا که دید کافی برای انجام این جابجایی وجود ندارد، در اکتروس جدید حس گرهایی نصب شده است که امکان این جابجایی را برای راننده آسان تر می کند.

باز کردن اتاق

بررسی کامیون اکتروس (قسمت آخر) (ویدئو)

راننده ممکن است به دلایل مختلف نیاز داشته باشد تا اتاق کامیون را باز کند. انجام این کار اغلب به صورت دستی انجام می شود که البته کار چندان ساده ای نیست. باز کردن اتاق در اکتروس جدید به صورت الکتروهیدرولیکی انجام می شود و برای این کار کافی است فقط یک دکمه را فشار داد. البته در برخی کابین ها این سیستم الکتروهیدرولیکی را باید به صورت انتخابی سفارش داد تا نصب شود. گفتنی است، در کابین های فاقد این سیستم نیز طراحی اکتروس به گونه ای است که باز کردن اتاق به صورت دستی کار چندان دشواری نیست و با استفاده از یک ابزار خاص، این کار به سادگی انجام می شود.

تمیز کردن شیشه

بررسی کامیون اکتروس (قسمت آخر) (ویدئو)

از آن جا که در کامیون اکتروس تدابیر لازم جهت فراهم آوردن رفاه و آسایش راننده اندیشیده شده است، حتی تمیز کردن شیشه جلو نیز به سادگی قابل انجام است. بدین صورت که در بخش جلوی کابین، پله هایی تاشو به صورت مخفی جاسازی شده است که راننده می تواند پای خود را روی آن قرار دهد و به کمک دستگیره های موجود بر روی بدنه، شیشه جلو را به راحتی تمیز کند.

امکانات رفاهی داخل کابین

بررسی کامیون اکتروس (قسمت آخر) (ویدئو)

اگرچه در قسمت های قبلی، در مورد امکانات رفاهی داخل کابین زیاد صحبت کردیم، اما در این قسمت قصد داریم تا سایر این امکانات را در قالب فیلم بررسی کنیم.

بررسی کامیون اکتروس قسمت اول


امروزه صنعت ساخت خودروهای سنگین نظیر کامیون و تریلی، پیشرفت های چشم گیری را همگام با سایر صنایع خودروسازی داشته است. این توسعه در همه ابعاد این صنعت، از موتور و امکانات رفاهی تا سیستم های ایمنی تعلیق، نمود داشته است. این خودروها در دنیا به ویژه در کشور ما علاقه مندان خاص خود را دارند و به تنهایی بخش بزرگی از طرفداران صنعت خودرو را تشکیل می دهند. ازاین رو بر آن شدیم تا علاوه بر ارائه اطلاعات، تصاویر، و ویدئوهای مربوط به کامیون ها در بخش اطلاعات خودرو، در بخش مقالات نیز به معرفی و بررسی جدیدترین پیشرفت های این صنعت رو به رشد بپردازیم. در این مقاله به معرفی و بررسی کامیون اکتروس ساخت شرکت مرسدس بنز پرداخته شده است. این کامیون از نظر تکنولوژی ساخت بدنه، موتور، امکانات، و … به قدری توسعه پیدا کرده است که به راحتی می تواند با پیشرفته ترین خودروهای سواری امروزی رقابت کند. از آن جا که بررسی کامل این کامیون به دلیل گسترده بودن حجم مطالب، در یک مقاله نمی گنجد، آن را به چندین قسمت مختلف تقسیم کردیم تا هر هفته یکشنبه ها قسمت جدیدی از آن را بر روی سایت قرار دهیم. در این مقاله به طور اختصاصی به بررسی امکانات رفاهی این کامیون پرداخته شده است.

بررسی کامیون اکتروس (قسمت اول) (ویدئو)

وقتی که راننده پشت فرمان این کامیون می نشیند، از ارگونومی بی عیب و نقص و دسترسی آسان به تمامی آپشن ها و کنترل های داخل کابین نهایت لذت را می برد و بی درنگ چشم انتظار شروع یک رانندگی بی نظیر در دل جاده های برون شهری است. از آن جا که در این کامیون، دکمه استارتر تعبیه شده است، علاوه بر افزایش راحتی، امکان سرقت خودرو نیز کاهش یافته است. در این کامیون برای تنظیمات گوناگون یک دستگاه کنترل از راه دور وجود دارد که برد آن ۱۰۰ متر است.

بررسی کامیون اکتروس (قسمت اول) (ویدئو)
بررسی کامیون اکتروس (قسمت اول) (ویدئو) بررسی کامیون اکتروس (قسمت اول) (ویدئو)

از دیگر جزئیات طراحی کاملاً جدید این کامیون می توان به صفحه کنترل منحنی شکل مقابل راننده، صفحه کیلومتر جدید، و فرمان چند منظوره مجهز به دکمه های کنترلی روی آن اشاره کرد. دکمه و تنظیمات قابل انجام در این فرمان نسبت به گذشته بسیار پیشرفته تر شده است. چیدمان تمام کلیدها و محفظه های جانبی جهت نگهداری وسایل بسیار حرفه ای است و دسترسی راننده به آن ها ساده است. از دیگر ویژگی های منحصر به فردی که در کامیون اکتروس وجود دارد، امکان تعویض دنده با دسته ای است که روی ستون فرمان تعبیه شده است. این کامیون صفحه کیلومتر رنگی دارد و تمام علائم و اطلاعات مربوط به زمان بندی تعویض راننده به ویژه در مسیرهای طولانی را می توان بر روی این صفحه مشاهده کرد. گفتنی است، نمایشگر این صفحه کیلومتر علاوه بر قابلیت پخش ویدئو، به دوربین عقب نیز متصل است. با استفاده از دکمه های واقع بر روی فرمان می توان تنظیمات این نمایشگر را انجام داد. از دیگر تنظیمات قابل انجام از طریق این دکمه ها می توان به برقراری تماس تلفنی، فعال کردن سیستم های کمکی، و تنظیمات رادیو اشاره کرد.

بررسی کامیون اکتروس (قسمت اول) (ویدئو)



سیستم گرمایش داخلی این کامیون کاملاً جدید است و بهترین شرایط آب و هوایی را برای راننده به ارمغان می آورد. این سیستم با آب گرم کار می کند و علاوه بر امکان گرم کردن داخل کابین راننده، موتور کامیون را نیز به ویژه در زمستان، گرم نگه می دارد. از دیگر قابلیت های ویژه ای که سیستم گرمایش داخلی دارد، امکان استفاده از آن در توقف های طولانی مدت است. بدین صورت که مدت زمان ۳ ساعت و نیم رانندگی، انرژی کافی برای ۷ ساعت گرم نگه داشتن داخل کابین را بدون نیاز به روشن نمودن موتور فراهم می کند. لازم به ذکر است، کنترل آب و هوای اتوماتیک از دیگر آپشن های قابل سفارش است که بر روی این کامیون وجود دارد.

بررسی کامیون اکتروس (قسمت اول) (ویدئو)

بررسی کامیون اکتروس (قسمت دوم) (ویدئو)

همان طور که وعده کرده بودیم، یکشنبه هر هفته قصد داریم به بررسی ابعاد جدیدی از کامیون اکتروس ساخت شرکت خودروسازی مرسدس بنز بپردازیم. این کامیون از نظر تکنولوژی ساخت بدنه، موتور، امکانات، و … به قدری توسعه پیدا کرده است که به راحتی می تواند با پیشرفته ترین خودروهای سواری امروزی رقابت کند. در قسمت دوم این مقاله به بررسی بیش تر این کامیون از نقطه نظر مشخصات و امکانات رفاهی پرداخته شده است.

بررسی کامیون اکتروس (قسمت دوم) (ویدئو)

آزادی در حرکت و جابه جایی آسان، فضای زیاد جهت نگهداری وسایل، و کارایی حداکثری از جمله ویژگی های منحصر به فردی است که در کامیون اکتروس جدید تعبیه شده است. هنگامی که رفاه در طول رانندگی و توقف های بین جاده ای مطرح است، اکتروس جدید هیچ چیزی کم ندارد. این کامیون فضایی بیش از حد معمول در بالای سر و نیز فضایی بسیار بزرگ و راحت برای پاها در هنگام نشستن راننده فراهم کرده است.

بررسی کامیون اکتروس (قسمت دوم) (ویدئو)
بررسی کامیون اکتروس (قسمت دوم) (ویدئو) بررسی کامیون اکتروس (قسمت دوم) (ویدئو)

وجود میز تاشو در کنار تختخواب، محفظه نگهداری وسایل، و یخچال از امکانات جدیدی است که به این کامیون اضافه شده و راننده را از توقف در استراحتگاه های بین راه بی نیاز کرده است. با چند حرکت ساده می توان فضا را از کابین راننده به یک اتاق خواب تبدیل کرد. البته باید گفت که تختخواب پایین و بالا را می توان جهت آزادی حرکت به طرف دیوار عقب کابین جمع کرد. با وجود تجهیزاتی که هنگام سفارش می توان به این کامیون افزود، در اکتروس جدید توجه بسیار زیادی به انتظارات مورد نظر راننده شده است.

طراحی و مهندسی کابین اکتروس جدید طبق انتظارات راننده انجام شده است و با ارائه سطح پیشرفته ای از امکانات رفاهی جهت استفاده در حین رانندگی های برون شهری، شرایط ایده آلی را برای یک رانندگی بی دغدغه فراهم کرده است. از عملکرد خوب بخش های مختلف گرفته تا انتخاب رنگ و مواد اولیه مرغوب در ساخت تجهیزات داخل کابین راننده. به طور مثال، ترکیب رنگ و نورپردازی داخلی آن به گونه ای است که راننده با حس بهتری می تواند فضای باز کابین را درک کند. لازم به ذکر است که کابین استراحت و کابین رانندگی کاملاً از هم جدا هستند.

امکانات رفاهی اکتروس جدید به حدی بالاست که راننده حتی نگران جزئی ترین مسائل خودش نیز نمی تواند باشد. از جمله این موارد می توان به پریزهای استاندارد تعبیه شده بر روی صفحه کنترل منحنی شکل اشاره کرد که راننده می تواند با اتصال دستگاه هایی نظیر تلویزیون و قهوه جوش، لحظات خوشی را در طول سفرهای جاده ای داشته باشد. میز تاشو از دیگر امکانات رفاهی است که در طرف صندلی شاگرد تعبیه شده است.

بررسی کامیون اکتروس (قسمت دوم) (ویدئو)

گذشته از همه این ها باید به سیستم نورپردازی استاندارد داخل کابین اشاره نمود که باعث شده است تا ورود به داخل کابین، ساده تر و امن تر انجام شود. این نورپردازی زیبا و لطیف از ۱۴ چراغ آبی که در سقف، کف، و صفحه کیلومتر جاسازی شده اند، تشکیل شده است. گفتنی است، این سیستم نورپردازی، علاوه بر ایجاد دید بهتر، احساس آرامش بی نظیری را در طول استراحت و رانندگی در شب به ارمغان می آورد. علاوه بر این امکانات، رانندگان می توانند با صرف هزینه ای ناچیز، آپشن های بیش تری را به کابین اکتروس جدید اضافه کنند. از جمله این آپشن ها می توان به یخچال، سقف بازشونده الکتریکی، آفتابگیر پنجره های جانبی، سیستم نورپردازی پیشرفته، و کنترل آب و هوای اتوماتیک است.

بررسی کامیون اکتروس (قسمت دوم) (ویدئو)

رانندگانی که زمان زیادی را در جاده ها سپری می کنند، نیازمند فضای آزاد بیش تری برای تحرک و جابه جایی و نگهداری وسایل مورد خود در طول سفر هستند. کابین اکتروس جدید انتظار این رانندگان را پاسخ داده است و نسبت به نسل های پیشین خود فضای بیش تری را برای تحرک و نگهداری وسایل در اختیار آنان می گذارد.

بررسی کامیون اکتروس (قسمت دوم) (ویدئو)
بررسی کامیون اکتروس (قسمت دوم) (ویدئو)

کابین اکتروس، در بخش بالای شیشه جلو، دارای سه محفظه بزرگ درب دار جهت نگهداری وسایل است. داخل این محفظه ها چراغ های مخصوصی تعبیه شده است که فضای داخلی را برای دسترسی به وسایل داخل آن روشن می کنند. در بخش زیری این محفظه ها، بخش های کوچک تری وجود دارد که درب دار نیستند و از آن ها نیز می توان برای قرار دادن وسایل استفاده کرد.

بررسی کامیون اکتروس (قسمت دوم) (ویدئو)

گفتنی است درب این محفظه ها را می توان به قفل ضدسرقت مجهز نمود. البته این مورد جزء آپشن های سفارشی می باشد. نظیر فضای بزرگ نگهداری وسایل در بالای پنجره جلو، کابین های بزرگ تر نیز یک بخش کشویی در زیر داشبورد دارند که نگهداری و دسترسی به وسایل مورد نیاز را ساده تر می کند. در این کابین ها، یک کشو نیز به صورت انتخابی قابل سفارش است.

تختخواب های به کار رفته در کابین راننده نیز از طراحی جدیدی برخوردار هستند. لازم به ذکر است که در کابین های با عرض ۲,۳۰۰ میلی متر، طول و عرض تختخواب به ترتیب ۲,۰۰۰ و ۷۵۰ میلی متر و در کابین های با عرض ۲,۵۰۰ میلی متر، طول و عرض تختخواب به ترتیب ۲,۲۰۰ و ۷۵۰ میلی متر است. در صورت نیاز به دو تختخواب، یک تختخواب دیگر با ارتفاع قابل تنظیم و عرض ۶۰۰ میلی متر می توان در بالای تخت اول قرار داد. البته در طول رانندگی می توان تخت دوم را جمع کرد. ضخامت این تخت خواب ها ۱۱۰ میلی متر، جنس آن ها از فوم سرد، و روکش آن ها ضدحساسیت است.

بررسی کامیون اکتروس (قسمت دوم) (ویدئو)

بررسی کامیون اکتروس (قسمت سوم)

آن چه در مورد این کامیون کاملاً بارز می باشد این است که از نظر تکنولوژی ساخت بدنه، موتور، امکانات، و … به قدری توسعه پیدا کرده است که به راحتی می تواند با پیشرفته ترین خودروهای سواری امروزی رقابت کند. به طور کلی این کامیون چهار نوع کابین مختلف برای کاربری های متنوع ارائه کرده است. در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم.

بررسی کامیون اکتروس (قسمت سوم)

 

کابین نوع اول: STREAM SPACE

کابین STREAM SPACE در حقیقت خودش به سه زیرمجموعه با مشخصات مختلف تقسیم می شود که در شکل زیر نشان داده شده است. این کابین نسبت به نسل گذشته، با فراهم ساختن فضایی بزرگ تر و گنجایشی بیش تر برای نگهداری وسایل، رفاه بیش تری را در مسافرت های طولانی برای راننده فراهم می سازد. کابین با عرض ۲,۵۰۰ میلی متر با ارائه فضای جادارتر و گنجایش بیش تر و در نتیجه فراهم ساختن رفاه و آسایش بیش تر، رانندگی را در حمل و نقل های طولانی تسهیل می بخشد. کابین با عرض ۲,۳۰۰ میلی متر مخصوص شرایطی از رانندگی طراحی شده است که صرفاً به یک راننده در طول حمل و نقل های برون مرزی نیاز است. در این کابین، یک طبقه مضاعف نیز به صورت آپشن در کف کابین قابل سفارش است که ارتفاع بالای سر راننده را تا ۱,۹۷۰ میلی متر افزایش می دهد. البته کابین دیگری از این مجموعه با عرض ۲,۳۰۰ میلی متر نیز وجود دارد که فقط ارتفاع بالای سر راننده در آن اندکی کم تر است. به طور کلی طراحی این کابین به دلیل مقاومت اندک آن در برابر باد باعث شده است تا مصرف سوخت کامیون به مراتب پایین بیاید.

بررسی کامیون اکتروس (قسمت سوم)
عرض کابین: ۲,۵۰۰ میلی متر طول کابین: ۲,۳۰۰ میلی متر ارتفاع بالای سر راننده: ۱,۹۷۰ میلی متر
     
بررسی کامیون اکتروس (قسمت سوم)
عرض کابین: ۲,۳۰۰ میلی متر طول کابین: ۲,۳۰۰ میلی متر ارتفاع بالای سر راننده: ۱,۹۷۰ میلی متر
     
بررسی کامیون اکتروس (قسمت سوم)
عرض کابین: ۲,۳۰۰ میلی متر طول کابین: ۲,۳۰۰ میلی متر ارتفاع بالای سر راننده: ۱,۷۸۵ میلی متر

کابین نوع دوم: CLASSIC SPACE

کابین CLASSIC SPACE همراه با تونل موتور در حقیقت برای حمل و نقل های جاده ای ـ منطقه ای طراحی شده است. همان طورکه در شکل زیر نشان داده شده است، این کابین با عرض ۲,۳۰۰ میلی متر در دو نوع مختلف با ارتفاع های متفاوت موجود است. گفتنی است، در این کابین نیز به عنوان آپشن می توان یک طبقه مضاعف در کف سفارش داد.

بررسی کامیون اکتروس (قسمت سوم)
عرض کابین: ۲,۳۰۰ میلی متر طول کابین: ۲,۳۰۰ میلی متر ارتفاع بالای سر راننده: ۱,۶۴۰ میلی متر
     
بررسی کامیون اکتروس (قسمت سوم)
عرض کابین: ۲۳۰۰ میلی متر طول کابین: ۲۳۰۰ میلی متر ارتفاع بالای سر راننده: ۱۴۶۰ میلی متر

 

 

کابین نوع سوم: BIG SPACE

کابین BIG SPACE که یک طبقه مضاعف در کف نیز دارد، با عرض و ارتفاع به ترتیب ۲,۵۰۰ و ۱,۹۹۰ میلی متر موجود است. طبق گفته طراحان شرکت مرسدس بنز، این کابین نیز از کارایی بالایی برای مسیرهای بین المللی برخوردار است. از مزایای این کابین می توان به فضای بسیار آزاد برای جابجایی و نگهداری اسباب و وسایل اشاره کرد.

بررسی کامیون اکتروس (قسمت سوم)
عرض کابین: ۲,۵۰۰ میلی متر طول کابین: ۲,۳۰۰ میلی متر ارتفاع بالای سر راننده: ۱,۹۹۰ میلی متر

 

کابین نوع چهارم: GIGA SPACE

کابین GIGA SPACE با داشتن ۲,۵۰۰ میلی متر عرض و ۲,۱۳۰ میلی متر ارتفاع از همه انواع کابین هایی که تا به اینجا بررسی شد، فضا و جای بسیار بیش تری را برای دو راننده طی حمل و نقل بین المللی فراهم می سازد. گفتنی است، در این نوع کابین موارد قابل سفارش بسیار زیادی وجود دارد که می توان با اضافه کردن آن ها، فضای کار و زندگی در داخل کابین را در سفرهای برون شهری بسیار جادارتر و راحت تر کرد.

بررسی کامیون اکتروس (قسمت سوم)
عرض کابین: ۲,۵۰۰ میلی متر طول کابین: ۲,۳۰۰ میلی متر ارتفاع بالای سر راننده: ۲,۱۳۰ میلی متر

آن چه در این مقاله ارائه شد تقریباً بیان یکسری اعداد و ارقام و اطلاعات مربوط به طراحی کابین راننده بود که امیدواریم مورد توجه دوستداران دنیای طراحی خودرو قرار گرفته باشد.

بررسی کامیونت مرسدس بنز Sprinter


بررسی کامیونت Sprinter

مدل Sprinter یکی از محصولات پرفروش کمپانی مرسدس بنز به شمار می‌آید که به خاطر نوع شاسی بکار رفته در آن توانسته فروش خوبی را در اروپا و در آینده نزدیک در آمریکا داشته باشد. ساخت شاسی با کیفیت و موتور کارآمد از ویژگی‌های این کامیونت قابل اعتماد است. وزن این خودرو از ۲.۸ تا ۴.۶ تن متغیر است و در دو مدل تک کابین و دو کابین در دسترس می‌باشد.

طراحی خارجی

بررسی کامیونت Sprinter

نوع طراحی شاسی Sprinter به گونه‌ای است که با مدل‌های مشابه آمریکایی خود دارای تفاوت‌های زیادی است، که نه تنها نکته منفی برای این خودرو به حساب نمی‌آید بلکه دلیلی است تا راه خود را برای ورود به بازارهای آمریکایی پیدا کند. در این کامیونت از طراحی‌های اصیل محصولات مرسدس بنز الهام گرفته شده است که می‌توان به خطوطی که بر روی کاپوت طراحی شده است اشاره کرد؛ این خطوط که از بالای کاپوت تا پایین جلوپنجره کشیده شده‌اند، حرف V را نشان می‌دهد.

بررسی کامیونت Sprinter

علاوه بر این، جلو پنجره نیز با دقت زیادی طراحی شده است؛ دو خط موازی که آرم زیبای سه‌ پره مرسدس در وسط آن قرار گرفته و همچنین چراغ‌های جلو که طرحی شبیه به گلبرگ دارند، گویای این مطلب است. این کامیونت زیبا از نمای جانبی، ظاهری پر انرژی دارد که به خوبی با چرخ‌های ۱۶ اینچی و گلگیرهای برآمده آن هماهنگی دارد.

طراحی داخلی

بررسی کامیونت Sprinter

دقت در طراحی داخلی به اندازه‌ای است که انگار در یک خودروی سواری از محصولات مرسدس نشسته‌اید. درست است که کابین این کامیونت آلمانی از یک سواری فورد و شورولت کمی راحت‌تر است اما استفاده از پلاستیک سخت در قسمت‌های مختلف کنسول کمی از نمره مثبت آن کم می‌کند. علی‌رغم موادی که برای طراحی کنسول استفاده شده است، سایر قسمتهای کابین از نرمی و راحتی کافی برخوردار هستند؛ در عین حال عایق‌بندی خوبی که برای این خودرو درنظر گرفته شده باعث شده است تا صدای بیرون از کابین و موتور وارد اتاق نشود؛ علاوه بر این، طراحی شیشه‌های بلند برای جلو و درب‌ها که باعث افزایش دید راننده در تمام جهت‌ها می‌شود از دیگر نکات مثبت درمورد طراحی داخلی این کامیونت به حساب می‌آیند. فضای بالای سر راننده و سرنشینان نیز به اندازه کافی درنظر گرفته شده است.

بررسی کامیونت Sprinter
بررسی کامیونت Sprinter بررسی کامیونت Sprinter

صندلی‌های در نظر گرفته شده برای این خودرو بر خلاف این که از فضای مناسب برای نشیمنگاه برخوردار نیستند، راحتی قابل توجهی دارند. تنظیم صندلی راننده برای بهترین و مناسبترین موقعیت به لطف دکمه‌های تعبیه شده در این کامیونت به راحتی قابل انجام است. علاوه بر صندلی، فرمان نیز قابلیت تنظیم را در موقعیت مناسب دارا است. آینه‌های جانبی برقی مجهز به سیستم گرمکن، شیشه‌های برقی، رادیو AM/FM و سیستم تهویه مطبوع از دیگر ویژگی‌هایی هستند که برای طراحی داخلی در نظر گرفته شده‌اند.

موتور و عملکرد

بررسی کامیونت Sprinter

کمپانی مرسدس بنز در تولید محصولات قابل اطمینان و کم مصرف همیشه حرفی برای گفتن داشته و این مساله را به اثبات رسانده است؛ بنابراین جای تعجبی ندارد که Sprinter نیز از موتوری قدرتمند و قابل اطمینان برخوردار باشد. این کامیونت سبک وزن مجهز به موتور پنج دنده BlueTEC است که توانایی تولید قدرتی معادل ۱۸۶ اسب بخار را دارا است. صدای کم و مصرف پایین سوخت از دیگر مزایای این موتور استاندارد است.

بررسی کامیونت Sprinter

به لطف گشتاور مناسب این موتور دیزلی که توانایی تولید گشتاوری معادل ۴۵۰ نیوتن متر را دارد، این خودرو قادر خواهد بود که از تپه‌ها و جاده‌های شیب‌دار براحتی بالا رود. جالب است بدانید که در جاده‌های ناهموار این خودرو دارای عملکرد بالایی است و شما را نا‌امید نخواهد کرد اما در اتوبان‌ها کمی تنبل به نظر می‌رسد، مخصوصآ در مواقعی که نیاز به گرفتن سبقت دارد!

کیفیت سواری و هندلینگ

بررسی کامیونت Sprinter

از نظر کیفیت رانندگی، علی‌رغم اینکه این خودرو یک کامیونت به حساب می‌آید، اما سواری بی‌نظیری را برای راننده به ارمغان می‌آورد که هیچ تفاوتی با یک خودروی سواری ندارد. سیستم تعلیق از کیفیت بالایی برخوردار است و همین مساله باعث می‌شود تا ضربه و تکان‌های شدید را به حداقل برساند. فرمان نرم و انعطاف‌پذیر نیز تکمیل کننده کیفیت سواری این کامیونت زیبا است.

بررسی کامیونت Sprinter

نوع کابین به گو‌نه‌ای طراحی شده است که علاوه بر راحتی از ایمنی بالایی نیز برخوردار باشد. استفاده از سیستم ESP Eletronics Stability Program باعث می‌شود تا راننده بتواند براحتی و در هر شرایطی کنترل خودرو را در دست بگیرد و از انحراف آن جلوگیری کند. این سیستم با اعمال ترمز در یک یا بیش از یک چرخ و تنظیم نیرو به اندازه مورد نیاز، به پایداری خودرو کمک می‌کند.

بررسی کامیونت Sprinter

این کامیونت مجهز به سیستم ضد قفل (ABS)، سیستم جلوگیری از لغزش خودرو (ASR)، سیستم توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)، سیستم کمکی ترمز (BAS) و سیستم ضدلغزش در هنگام شروع حرکت است. سیستم BAS از قیچی کردن کامیون در زمانی که تریلر را حمل می‌کند، جلوگیری می‌کند؛ نسبت به نیرویی که راننده به پدال فشار می‌آورد، این سیستم نیاز نیروی ترمز را برای وسیله نقلیه می‌سنجد و به کمک سیستم ضد قفل، خودرو را بدون قفل شدن چرخ‌ها از حرکت باز می‌دارد.

نظر نهایی

بررسی کامیونت Sprinter

مدل Sprinter از قبل قابل اطمینان بودن و کارایی خود را به دلیل سابقه درخشان کمپانی مرسدس بنز به همه ثابت کرده است. جدایی از قیمت بالای این خودرو، با ارایه تنها یک مدل موتور، در میان رقبای خود از تنوع پایین‌تری برخوردار است که یک امتیاز منفی برای کمپانی بزرگی مانند مرسدس بنز به حساب می‌آید. اما این مساله نمی‌تواند از نکات مثبت و قابل توجه این کامیونت جمع و جور کم کند و همچنان در ردیف کامیونت‌های راحت و مورد اطمینان جای گرفته است.

منبع: ۱CAR

بررسی کامیون آروکس بخش دوم


شاسی

بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت سوم)

مشخصات چرخ ها: در جدول زیر، مشخصات استاندارد چرخ ها در مدل های مختلف آروکس را مشاهده می‌کنید. گفتنی است، این کامیون زیبا و پر قدرت که هم به صورت فرمان راست و هم فرمان چپ عرضه می‌شود، برای راحتی کاربران خود بسیاری از این مشخصات را در مدل های مختلف خود ارائه می‌کند:

– مدل استاندارد (مجهز به سیستم تعلیق بادی یا استیل)

– Loader (مجهز به سیستم تعلیق سبک)

– Grounder (مجهز به سیستم تعلیق استیل مقاوم)

– کشنده (مجهز به سیستم تعلیق بادی)

گفتنی است، گروه خدمات CTT مرسدس بنز که کوتاه شده عبارت Custom Tailored Trucks است، می‌توانند این کامیون زیبا و پر قدرت را به صورت سفارشی و با توجه به خواسته و نیاز شما آماده کنند.

  کشنده خودروهای سنگین با شاسی یک تکه کمپرسی/میکسر
بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت سوم)
بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت سوم)
بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت سوم)    
بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت سوم)  
بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت سوم)  
بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت سوم)  
بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت سوم)
 
 
 
 
 
 
بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت سوم)
 
 
 
 
 
 
بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت سوم)  
 
 
 
بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت سوم)  
 
 
 
 
بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت سوم)
 
 
   
بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت سوم)  
 
 
 
 
بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت سوم)
 
 
 
 
 
بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت سوم)
 
 
 
 
 

به دلیل آنکه انعطاف پذیری نقش مهمی در بهبود کشش خودرو در شرایط مختلف ایفا می‌کند، کمپانی مرسدس بنز مدل جدید آروکس را با شاسی هایی مقاوم اما انعطاف پذیر روانه بازار کرده است. برای مثال، مدل های مخصوص آف رود با برخورداری از شاسی فولادی به عرض ۷۴۴ و قطر ۸ تا ۹ میلی متر، عملکرد بسیار خوبی در جاده های ناهموار از خود به نمایش می‌گذارند.

بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت سوم)

خودروساز آلمانی برای افزایش عملکرد این کامیون در جاده های هموار نیز، مدل جدید آروکس را با شاسی فولادی به عرض ۸۳۴ و ضخامت ۷ تا ۸ میلی متر عرضه می‌کند.

بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت سوم)

سیستم تعلیق: ارائه سیستم تعلیق های متفاوت از سوی کمپانی سازنده برای مدل جدید آروکس، نشان دهنده اهمیت نیازها و خواسته های خریداران می‌باشد. برای مثال، استفاده از ۲، ۳ یا ۴ کمک فنر فولادی بدون از بین بردن راحتی و آسایش راننده و سرنشینان، کمک شایانی به حمل بارهای سنگین در جاده های ناهموار می‌کند. استفاده از فنرها و کمک فنرهای مختلف، میله های ضد غلتش، و سیستم تعلیق بادی نیز، با فراهم آوردن امکان تنظیم ارتفاع و کاهش صدا، در حمل بارهای فوق سنگین بسیار موثر هستند و ایمنی و راحتی بسیاری برای راننده و بار به ارمغان می‌آورند.

 

تکنولوژی

سیستم های ترمز

بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت سوم)

• سیستم ترمز الکترونیکی: سیستم ترمز الکترونیومتیک (EPB) که شامل ترمز ضدقفل (ABS) و ضد لغزش (ASR) می‌باشد، به صورت استاندارد بر روی تمامی مدل های آروکس عرضه می‌شود. سیستم EPB با کنترل ترمز هر چرخ به صورت الکترونیکی و جداگانه، نه تنها وقفه بین ترمزگیری ها را به حداقل می‌رساند، بلکه با بهره گیری از ترمز موتور یا ریتاردر، ایمنی کامیون را افزایش و فرسایش سیستم ترمز را کاهش می‌دهد. سیستم کنترل در سربالایی نیز که به صورت استاندارد بر روی آروکس نصب می‌شود، ایمنی کامیون را هنگام حرکت در جاده های ناهموار و شیبدار افزایش می‌دهد. شایان ذکر است، در صورت ترمز ناگهانی، این سیستم به منظور هشدار دادن به خودروهای پشت سر، به صورت خودکار چراغ های خطر را روشن و بدین ترتیب، از بروز تصادفات مرگبار جلوگیری می‌کند. کامیون جدید آروکس با ارائه امکان انتخاب سیستم های ترمز مختلف (دیسکی، کاسه ای، یا ترکیبی)، دست خریداران را در خرید کامیون متناسب با نیازهایشان باز می‌گذارد. همچنین، مدل های چهار چرخ محرک این کامیون آلمانی با بهره مندی از سیستم قطع و وصل ترمز ضدقفل، می‌توانند با غیر فعال کردن این ترمز و کاهش فواصل بین ترمزها، به راحتی در شن و ماسه، گل و لای و یا برف حرکت کنند.

بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت سوم)

• ترمز موتور با عملکرد بالا: ترمز موتور که به صورت استاندارد بر روی تمامی مدل های آروکس عرضه می‌شود، از موتور کامیون به عنوان کمپرسور استفاده می‌کند و با ایجاد گازهای یکنواخت، سرعت این خودروی سنگین را بدون فرسایش سیستم ترمز، کاهش می‌دهد؛ بدین ترتیب، نه تنها ایمنی خودرو را افزایش می‌دهد، بلکه از ایجاد هزینه های اضافی برای بررسی و تعمیر سیستم ترمز می‌کاهد. رانندگان می‌توانند در صورت نیاز از طریق اهرم تعبیه شده روی میل فرمان، این سیستم را در سه مرحله کنترل کنند و از قدرت ترمز آن، بهره‌مند گردند. همچنین، کمپانی سازنده امکان سفارش ترمز موتور با عملکرد بالا و قدرت ترمز بیش از ۶۳۷ اسب بخار را فراهم کرده است که شما می‌توانید بر اساس مشخصات کامیون خود و به منظور افزایش هرچه بیشتر ایمنی، از این سیستم استفاده کنید.

بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت سوم)

• ریتاردر آبی: ریتادر آبی که جزو تجهیزات سفارشی آروکس به شمار می‌رود، یک ترمز کمکی بدون فرسایش است که در ۸۵ درصد موارد، می‌توان از آن برای ترمز کردن و کاهش سرعت کامیون استفاده کرد. ریتاردر از آب موجود در سیستم خنک کننده موتور استفاده می‌کند؛ بدین ترتیب، دیگر نیازی به سیستم خنک کننده روغنی اضافی نیست. گفتنی است، گرمای تولید شده در سیستم نیز، از طریق سیستم خنک کننده موتور از بین می‌رود. طراحی ریتاردر آبی به گونه ای است که در عین کوچکی و کاهش وزن ۲۰ کیلوگرمی نسبت به ریتاردرهای روغنی قدیمی، نیروی ترمز بسیار خوبی را در اختیار خودرو و راننده قرار می‌دهد. در اینجا ذکر این نکته لازم است که قدرت ترمز ریتاردر، با دنده انتخابی یا دور موتور در ارتباط نیست و تعویض دنده، خللی در عملکرد این سیستم ایجاد نمی‌کند؛ تنها عاملی که قدرت ریتاردر را تحت تاثیر قرار می‌دهد، سرعت کامیون است. اهرم تعبیه شده در سمت راست میل فرمان، امکان کنترل کامل این سیستم را در پنج مرحله برای راننده فراهم می‌آورد؛ این سیستم در کنار ترمز موتور استاندارد، قدرت ترمز فوق العاده ای را برای حمل بارهای سنگین یا هنگام حرکت در مناطق صعب العبور در اختیار راننده قرار می‌دهد.

 

بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت چهارم)

چنانچه قسمت های مختلف این مقاله را مطالعه کرده باشید، می‌دانید که تا کنون انواع کابین ها، سیستم انتقال قدرت، شاسی، و تکنولوژی های به کار رفته در آروکس جدید را خدمت شما عزیزان معرفی کرده‌ایم. در این قسمت تصمیم داریم شما را با انواع سیستم های کمکی، ایمنی و سیستم های ارائه شده برای کاهش مصرف سوخت این کامیون آشنا کنیم.

 

سیستم های کمکی

بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت چهارم)

سیستم کنترل مجاورت: این سیستم که به صورت سفارشی بر روی مدل جدید آروکس عرضه می‌شود، با بهره‌گیری از سیستم Stop-Start اتوماتیک و حفظ فاصله مناسب با خودروی جلویی، خطر برخورد از پشت را کاهش و ایمنی و آسایش را افزایش می‌دهد.

بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت چهارم)

سنسور نور و باران: این سیستم که بر روی تمامی مدل های آروکس قابل سفارش می‌باشد، در صورت نیاز چراغ های جلو و برف پاک کن ها را به طور خودکار فعال می‌کند.

بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت چهارم)

آینه هایی با عملکرد بهتر: با لمس یک دکمه، آینه جانبی سمت شاگرد ۱۰ درجه به سمت بیرون می‌چرخد که این امر، با افزایش دید راننده، عملکرد بهتر وی و کاهش خطر را در پی دارد؛ گفتنی است، این آینه ها نیز، تنها به درخواست خریدار بر روی کامیون نصب می‌شوند.

 

سیستم های ایمنی

بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت چهارم)

هشدار خواب آلودگی: این سیستم با ارزیابی حالت های مختلف رانندگی، میزان هوشیاری راننده را می‌سنجد و در صورت تشخیص کاهش میزان هوشیاری، هم از طریق نمایشگر تعبیه شده روی داشبورد و هم به صورت صوتی به راننده هشدار می‌دهد و او را وادار به توقف و استراحت می‌کند. تعامل این سیستم با سیستم هشدار عبور از خط، سبب افزایش ایمنی می‌شود و خللی در رانندگی ایجاد نمی‌کند.

بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت چهارم)

ترمز کمکی فعال ۳: سیستم ترمز کمکی فعال ۳ که به صورت سفارشی بر روی این کامیون نصب می‌شود، با تشخیص خطرات پیش رو و کاهش سرعت کامیون از طریق ترمزهای مرحله‌ای، کمک شایانی به افزایش ایمنی و راحتی راننده می‌کند. هنگامی که با سرعت بیش از ۱۰ کیلومتر بر ساعت حرکت می‌کنید، این سیستم شرایط ترافیکی پیش رو، فاصله با خودروهای جلویی، سرعت آنها، و همچنین موانع ثابت موجود در مسیر را ارزیابی کرده و در صورت تشخیص خطر، با کاهش سرعت خودرو یا توقف کامل آن، از بروز تصادفات جلوگیری و یا شدت آن را کاهش می‌دهد.

بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت چهارم)

سیستم هشدار عبور از خط: این سیستم نیز، از جمله تجهیزات سفارشی مدل جدید آروکس بوده و همان‌طور که می‌دانید، در صورت عبور از خط به راننده هشدار می‌دهد تا خودروی خود را بین خطوط براند. دوربین کوچک نصب شده پشت شیشه جلو، علائم روی جاده را بررسی و اطلاعات لازم را به کامپیوتر خودرو منتقل می‌کند. بدین ترتیب، چنانچه فاصله جانبی خودرو با علائم جاده تغییر کند، این سیستم از طریق بوقی که از بلندگوهای سیستم صوتی پخش می‌شود، راننده را آگاه کرده و به او هشدار می‌دهد که کامیون را در مسیر مناسب براند.

بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت چهارم)

سیستم کنترل پایداری: این سیستم نیز که به صورت سفارشی بر روی بسیاری از مدل های آروکس نصب می‌شود، در حفظ پایداری کامیون و کشنده آن در شرایط اضطراری از جمله لیز خوردن یا تغییر جهت ناگهانی بسیار موثر است. این سیستم با تنظیم دقیق نیروی گشتاور، انجام ترمزهای دقیق و به موقع، و همچنین کنترل کشنده، سعی می‌کند تعادل خودرو را مجددا برقرار و در نتیجه، هم خودرو و هم راننده و دیگر سرنشینان را از خطرات احتمالی دور کند.

بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت چهارم)

کیسه هوای راننده: از دیگر تجهیزات سفارشی بسیاری از مدل های آروکس می‌توان به کیسه هوای راننده و کمربند ایمنی پیش کشنده اشاره کرد که در صورت بروز ضربات شدید فعال می‌شوند و از وارد شدن آسیب های جدی به راننده جلوگیری می‌کنند.

 

سیستم های ارائه شده برای کاهش مصرف سوخت

بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت چهارم)

سیستم FleetBoard® EcoSupport: این سیستم که به صورت استاندارد بر روی تمامی مدل های آروکس عرضه می‌شود، با تجزیه و تحلیل حالت های مختلف رانندگی و عکس العمل های راننده، اقدامات لازم جهت مصرف بهینه سوخت را انجام می‌دهد.

بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت چهارم)

سیستم FleetBoard®: این سیستم بر اساس عوامل کلیدی رانندگی از جمله ترمز گرفتن، گاز دادن، سبقت گرفتن، تعویض دنده، استفاده از کروز کنترل و غیره، عملکرد راننده و خودرو را در هر مسیر می‌سنجد و به وی امتیاز می‌دهد؛ بدین ترتیب، مسئولان شرکت حمل و نقل با بررسی عملکرد رانندگان خود می‌توانند شیوه های مدیریتی بهتری در پیش بگیرند. این سیستم شرایط مختلفی را که در آن رانندگی نامناسب سبب افزایش مصرف سوخت شده است، مشخص می‌کند و شما می‌توانید با وارد کردن اطلاعات لازم در وب سایت FleetBoard®، مصرف سوخت اضافی راننده را محاسبه کنید.

بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت چهارم)

سیستم های هوشمند: کمپانی مرسدس بنز با ارائه سیستم های هوشمند مختلف از جمله کنترل هوشمند کمپرسور هوا، پمپ آب دو مرحله‌ای برقی، پمپ فرمان برقی، پره های رادیاتور، و استفاده از گرمای اضافی موتور به صورت استاندارد یا سفارشی، تلاش می‌کند نیروی تولید شده در موتور را صرفا جهت به پیش راندن خودرو مورد استفاده قرار دهد و بدین ترتیب، از مصرف سوخت در حد چشمگیری بکاهد. گفتنی است، این سیستم ها متناسب با مشخصات کامیون عرضه می‌شوند.

بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت چهارم)

کنترل فشار تایر: این سیستم که جزو تجهیزات ایمنی الکترونیکی به شمار می‌رود و به صورت سفارشی بر روی برخی مدل های آروکس عرضه می‌شود، از طریق سنسورهای نصب شده داخل رینگ ها، فشار باد تمامی تایرها را ارزیابی می‌کند و اطلاعات به دست آمده را از طریق آنتن، منتقل و بر روی صفحه کیلومترشمار به نمایش درمی‌آورد. در صورت تشخیص کمبود فشار، این سیستم با روشن کردن یک چراغ زرد یا قرمز روی داشبورد به راننده هشدار می‌دهد؛ گفتنی است، رنگ چراغ به شدت کمبود فشار بستگی دارد. بدین ترتیب، می‌توان به راحتی از ترکیدگی لاستیک یا پنچری ناگهانی جلوگیری کرد. این سیستم نه تنها با افزایش عمر لاستیک، هزینه های تعمیر و نگهداری را کاهش می‌دهد، بلکه با کاهش مصرف سوخت و افزایش ایمنی، راحتی و آسایش بیشتری برای راننده به ارمغان می‌آورد.

 

 

بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت پنجم)

در قسمت های پیشین به معرفی انواع کابین ها، سیستم انتقال قدرت، سیستم های کمکی و ایمنی، و سیستم های ارائه شده برای کاهش مصرف سوخت مدل جدید آروکس پرداختیم. در قسمت پایانی این مقاله با تجهیزات رفاهی و تیپ SLT این کامیون زیبا و پر قدرت آشنا می‌شویم.

 

تجهیزات رفاهی

بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت پنجم)

صندلی ها: صندلی های این کامیون زیبا با ارائه نشیمنگاه ۴۰ میلی متری، رنگ های متنوع، و امکان تنظیم در حالت های مختلف، نهایت آسایش و راحتی را برای راننده و سرنشینان به ارمغان می‌آورند. پوشش صندلی ها هر چه باشد (چرم دست ساز، پارچه بادوام، مخمل نرم، یا چرم لوکس)، خیالتان از بابت راحتی صندلی ها راحت باشد.

بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت پنجم)

محیط کار ارگونومیک: محیط کار کاربردی، دسترسی راحت به دکمه ها و کنترل ها، و انجام بسیاری از فعالیت های اصلی خودرو از طریق فرمان چندکاره بخشی از ویژگی هایی است که کار با آروکس را دلپذیر و راحت می‌کند. دسته دنده اتوماتیک در سمت راست میل فرمان قرار گرفته و دیگر اهرم ها، پیچ رادیو، و محفظه های نگهداری وسایل چیدمانی ارگونومیک دارند. در مجموع باید گفت که آروکس محیطی زیبا و راحت را برای راننده فراهم کرده است.

بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت پنجم)

محفظه های نگهداری: تعبیه هوشمندانه محفظه های نگهداری در جای جای کابین، با فراهم آوردن امکان حمل وسایل مختلف و ضروری، زندگی در آروکس را بسیار راحت و دلنشین می‌سازد. گفتنی است، امکان سفارش محفظه های قفل شونده در قسمت بیرونی کابین های M و L، قابلیت حمل وسایل کثیف و آلوده را نیز، برای شما فراهم می‌آورد.

بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت پنجم)

تجهیزات حفاظتی: آروکس با ارائه تجهیزات حفاظتی مناسب، از جان و مال راننده و سرنشینان به خوبی محافظت می‌کند. از جمله این تجهیزات حفاظتی می‌توان به صفحات محافظ استیل برای باک سوخت و رادیاتور و سپرهایی برای محافظت از چراغ های جلو و عقب اشاره کرد.

بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت پنجم)

سوئیچ چند منظوره: سوئیچ چند منظوره با هدف افزایش راحتی، آسایش و ایمنی راننده، عملکردهای بیشتری را به ریموت کنترل اضافه کرده است. این وسیله کارآمد که هنگام رانندگی خود را شارژ می‌کند، با ارزیابی موارد بسیاری تا فاصله ۳۰ متری و نمایش اطلاعات بر روی نمایشگر ۴.۶ سانتی متری TFT، کمک شایانی به آسودگی خاطر راننده می‌کند. از جمله مواردی که این سیستم به ریموت کنترل افزوده است، می‌توان به کنترل فشار تایر، کنترل سیستم تعلیق، کنترل سیستم صوتی، و کنترل شیشه بالابر برقی و سانروف اشاره کرد.

 

استحکام: ویژگی منحصر به فرد آروکس

بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت پنجم)

این کامیون زیبا و پر قدرت با ارائه امکان انجام سخت ترین کارها به صورت شبانه روزی بدون کوچکترین نقص، نقش بسیار بزرگی در صنعت ساخت و ساز ایفا می‌کند. این کامیون آلمانی در هر سه حالت کمپرسی، میکسر، یا کشنده، قدرت و استحکام بسیار زیادی از خود نشان می‌دهد. شما با نگاهی به کابین گالوانیزه، شاسی مستحکم اما انعطاف پذیر، و جزئیاتی چون پله ها و محافظ چراغ های عقب، به خوبی متوجه خواهید شد که هدف کمپانی سازنده از طراحی مدل جدید آروکس، انجام وظیفه در شرایط سخت و دشوار می‌باشد. موتور منحصر به فرد این کامیون در کنار طراحی آیرودینامیک بدنه، وزن کم شاسی، فواصل طولانی بین تعمیرات، گیربکس PowerShift 3 اتوماتیک مرسدس بنز، و همچنین سیستم FleetBoard EcoSupport سبب می‌شوند آروکس با کمترین میزان مصرف سوخت، بیشترین بازدهی را داشته باشد. قابلیت به کارگیری قطعات مجزا در طراحی آروکس، سبب می‌شود بتوانید از این کامیون تحت هر شرایطی و به منظور انجام کارهای مختلفی استفاده کنید. کمپانی سازنده با ارائه ۱۴ کابین مختلف، امکان تنظیم فاصله شاسی تا زمین، فواصل محوری متفاوت، و مشخصات چرخ های مختلف از ۴×۲ تا ۸×۸، این کامیون را به سرعت و با صرف کمترین هزینه، به خودرویی مناسب شرایط کاری شما تبدیل می‌کند. شما این کامیون را با هر مشخصاتی که سفارش دهید، بیشترین میزان بار را برایتان حمل می‌کند که این امر در کنار تجهیزات پیشرفته، آروکس را به کامیونی ایده‌آل برای حمل بارهای سنگین تبدیل می‌کند. کمپانی مرسدس بنز با طراحی آروکس Grounder امکان حمل بارهای حجیم و سنگین را در جاده های ناهموار فراهم کرده است. وزن سنگین، ارتفاع بیشتر شاسی از سطح زمین، چسبندگی بیشتر، شاسی مقاوم و انعطاف پذیر، و امکان انتخاب قطعات فولادی برای سیستم تعلیق، این کامیون را به هیولای جاده های آف رود تبدیل می‌کند. امکان انتخاب محورهای مختلف با قابلیت حمل بارهای سنگین تا ۹ تن برای محورهای جلو و ۱۶ تن در محورهای عقب، بر توانایی های آروکس می‌افزاید. گفتنی است، وزن مدل های ۸×۴، ۸×۶، و ۸×۸ مجهز به سیستم چهار چرخ محرک به بیش از ۴۱ تن می‌رسد که در صورت نیاز، می‌توان آن را افزایش داد.

 

آروکس SLT

بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت پنجم)

همان‌طور که می‌دانید، انجام برخی کارها به وسایل خاصی نیاز دارد؛ حمل بارهای سنگین و حجیم نیز، از این قاعده مستثنی نمی‌باشد. کمپانی مرسدس بنز نیز با در نظر گرفتن این موضوع، آروکس SLT را با قابلیت حمل بارهایی به وزن ۲۵۰ تن طراحی و تولید کرده است. در همان نگاه اول متوجه خواهید شد که این کامیون خاص و متفاوت با برخورداری از کابین های جدید که محیط کار و زندگی راحتی را در اختیار راننده قرار می‌دهند، موتورهای پر قدرت و قابل اعتماد یورو ۶ با قدرت ۶۲۵ اسب بخار (۴۶۰ کیلو وات) و گشتاوری در حدود ۳۰۰۰ نیوتن متر، گیربکس ۱۶ سرعته اتوماتیک Mercedes PowerShift 3، و سیستم منحصر به فرد Turbo Retarder Clutch، علاوه بر فراهم آوردن یک رانندگی انعطاف پذیر، کنترل چنین قدرتی را به راحتی در دستان شما قرار می‌دهد. آروکس SLT که به صورت استاندارد با سیستم تعلیق فولادی و به دو صورت ۳ محور (۶×۴ و ۶×۶) و ۴ محور (۸×۴، ۸×۶ و ۸×۸) عرضه می‌شود، مکمل مدل های ۶×۴ و ۸×۴ آکتروس SLT مجهز به سیستم تعلیق بادی می‌باشد. صرف نظر از مدل، شاسی این کامیون بسیار مقاوم بوده و تنوع گسترده سیستم های تعلیق و محورها، امکان بهره برداری کامل از قدرت تولید شده را تحت هر شرایطی در اختیار راننده قرار می‌دهند. ارائه تجهیزات مختلف برای تمامی مدل ها، این کامیون را آماده انجام هر کاری می‌کند. بازوهای اتصال در جلو و عقب و سیستم هیدرولیک برای قسمت کشنده تنها بخشی از تجهیزات استاندارد ارائه شده برای آروکس SLT هستند. در پایان لازم به ذکر است که شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص انواع مدل های آروکس و یافتن کامیونی که با شرایط کاری شما بیشترین همخوانی را دارد، به نمایندگی مرسدس بنز مراجعه کنید.

بررسی کامیون آروکس بخش اول


بررسی کامیون آروکس

بنا بر گفته رئیس جدید بخش کامیون سازی کمپانی دایملر، آقای Stefan Buchner، دیگر مانند گذشته ها نمیتوان از یک وسیله در چند کار مختلف استفاده کرد. این بدان معنی است که هر وسیله ای باید منحصراً در کار خاصی مورد استفاده قرار بگیرد و کامیون نیز از این قاعده مستثنا نیست و حرف ایشان با تولید کامیون مرسدس بنز Arocs که با هدف خدمت در بخش ساختمان سازی طراحی و تولید گردیده است، اثبات می شود.

بررسی کامیون آروکس

تا قبل از این انجام کارهای سنگین بر دوش برادران بزرگ تر این کامیون یعنی اکسور و اکتروس بود. البته در کارهای سبک تر همچنان نباید از خدمات Atego غافل شد. آکروس می تواند در هر لباسی در این بخش خدمت کند و در مدلهای دو، سه و چهار محور و همچنین دیفرانسیل عقب و AWD در دسترس است. مدلهای AWD مجهز به سیستم “نیروی کمکی هیدرولیکی” (Hydraulic Auxiliary Drive) و موتور الکتریکی درتوپی چرخهای جلو است. از موارد قابل توجه دیگر، استفاده از سیستم الکترو-هیدرولیک در مدل های هشت چرخ است. این سیستم برقی به کمک سیستم هیدرولیک فرمان می آید و با افزایش سرعت نحوه فرمان پذیری کامیون را تنظیم و کنترل می کند.

بررسی کامیون آروکس بررسی کامیون آروکس

برای استفاده از آروکس در جاده های آف رود و بزرگراه ها، دو نوع شاسی مختلف وجود دارد که یکی دارای عرض کم تری است. البته بسته به نوع کاربری، انواع سیستم تعلیق متفاوت نیز قابل سفارش می باشد. طیف موتورهای این کامیون نیز متفاوت بوده و در ۱۶ مدل و ۴ حجم مختلف قابل نصب بر روی آن میباشد. قدرت این موتورها از ۲۳۵ تا ۶۱۷ اسب بخار متغیر بوده و همگی دارای استاندارد آلایندگی یورو ۶ هستند.

بررسی کامیون آروکس

درخور توجه ترین موتور برای آروکس، موتور ۱۵.۶ لیتری OM473 است که در تیپ های ۵۱۰، ۵۶۳ و ۶۱۷ اسب بخاری تولید می شود. در کار شش سیلندر خطی بودن موتور و داشتن دو میل بادامک در بالا و همچنین سیستم انژکتور ریلی X-Pluse، بهره گیری از سیستم Turbo-Compound، ۷۰ اسب بخار نیروی از دست رفته موتور بازیابی شده و مورد استفاده قرار می گیرد. البته این موتورها در حال حاضر قابل سفارش بر روی کامیون های اکتروس نیز میباشد. گیربکس اتوماتیک PowerShift 3 در تیپ های ۸، ۱۲ و ۱۶ دنده به صورت استاندارد قابل نصب روی تمام مدل ها است. شما می توانید گیربکس آف رود را نیز برای این کامیون سفارش دهند. انواع ۹ و ۱۶ دنده دستی نیز در کنار کلاچ توربو ریتاردر (Turbo Retarder)، قابل سفارش است.

بررسی کامیون آروکس

در مدل Super Mixer، شیشه جلوی کامیون دارای ضخامت کم تری است و صندلی شاگرد نیز وجود ندارد. کابل های باطری آلومینیومی بوده و رینگ های چرخ از جنس آلومینیوم و اندازه ۲۲ اینچ در کنار لاستیک ها با سایز ۳۸۵.۶۵، خودنمایی می کنند.

بررسی کامیون آروکس

در انتخاب کابین نیز دست خریدار باز است تا بسته به نیاز خود، مورد مناسب را سفارش دهد. طراحی جلوپنجره به این کامیون ابهت خاصی بخشیده است. از ۷ کابین مختلف قابل سفارش برای این کامیون، ۵ مدل آن دارای ۲,۳۰۰ میلی متر عرض هستند که دارای ارتفاع و طول متفاوت می باشند. ۲ کابین دیگر دارای ۲,۵۰۰ میلی متر عرض و دارای کف مسطح بوده و مجهز به تخت خواب می باشند.

بررسی کامیون آروکس

ساختار کلی و طراحی داخل کابین بسیار شبیه به اکتروس بوده ولی دارای دوام و تنوع رنگ بیش تری است. امیدواریم این مطلب نظر شما کاربران گرامی را به خود جلب کرده باشد. همواره منتظر دریافت نظرات سازنده شما هستیم.

بررسی کامیون آروکس
بررسی کامیون آروکس بررسی کامیون آروکس

بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس

بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس

بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت اول)

کامیون آروکس با ترکیب قدرت، استحکام، و کارایی به شیوه ای منحصر به فرد، سنت ۱۱۰ ساله کمپانی مرسدس بنز را در زمینه ساخت خودروهای سنگین ادامه می‌دهد و با استفاده از تکنولوژی های روز و خلاقانه، آن را به نسل های آینده منتقل می‌کند. طراحی این کامیون زیبا به گونه ای است که با فراهم نمودن گشتاور بالا، رانندگی انعطاف پذیر، شاسی و سیستم تعلیق مناسب، فعالیت آروکس را در جاده های هموار و ناهموار به خوبی امکان‌پذیر ساخته است. طراحی مستحکم و مقاوم، تنها عامل برتری آروکس نیست؛ بلکه مصرف سوخت کم حتی هنگام حمل بارهای سنگین، قابلیت اطمینان فوق‌العاده زیاد، و هزینه های نگهداری مناسب، از جمله نقاط قوت این زیبای آلمانی به شمار می‌روند. در کنار تمام این موارد، لیستی از امکانات و تجهیزات سفارشی، متناسب با نیازها و سلایق رانندگان و کاربران، آروکس را به کامیونی خواستنی و حسادت برانگیز تبدیل می‌کند. در یک کلام می‌توان گفت آروکس، هر آنچه در زندگی کاری به آن نیاز دارید، در اختیار شما قرار می‌دهد.

 

انواع کابین ها

بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت اول)

کابین CompactSpace: از مشخصه های بارز کابین های CompactSpace M می‌توان به سقف کوتاه و ارتفاع کم آنها اشاره کرد که در کنار فضای موتور ۱۷۰ یا ۳۲۰ میلی متری، بیشترین میزان انعطاف پذیری را از خود نشان می‌دهند که همین امر، این نوع کابین ها را برای حمل پمپ های بتون به کابینی ایده‌آل تبدیل می‌کند. علاوه بر این موارد، امکان دسترسی راحت به کابین، دید عالی، و امکان سفارش تختخواب تاشو، راحتی کم نظیر و فوق العاده ای را برای راننده و دیگر سرنشینان فراهم می‌کنند.

  بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت اول) بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت اول)
نوع کابین M-Cab M-Cab
فضای موتور ۳۲۰ میلی متر ۱۷۰ میلی متر
عرض ۲,۳۰۰ میلی متر ۲,۳۰۰ میلی متر
طول خارجی ۲,۰۰۰ میلی متر ۲,۰۰۰ میلی متر
ارتفاع داخل کابین (از کف تا سقف) ۱,۴۰۰ میلی متر ۱,۴۰۰ میلی متر

کابین ClassicSpace: از مشخصه های بارز کابین های ClassicSpace که در چهار تیپ S، M، و L با فضای موتور ۳۲۰ و ۱۷۰ میلی متر، و تیپ L با کفی مسطح (Flat Floor) عرضه می‌شوند، می‌توان به دسترسی راحت به کابین، ابعاد بیرونی جمع و جور، و دید عالی اشاره کرد. با وجود ارتفاع کم خودرو در مجموع، فضای کاری مناسبی در زیر سقف این آلمانی زیبا فراهم شده است. گفتنی است، کابین های ClassicSpace، سبک ترین کابین ارائه شده برای آروکس هستند که همین امر، استفاده از آنها را در صنعت ساخت و ساز بسیار مناسب جلوه می‌دهد. وجود محفظه های بزرگ جهت نگهداری وسایل در پشت صندلی های سری M و همچنین امکان سفارش تختخواب تاشو، این کابین را به کابینی ایده‌آل برای کارهایی که زمان انتظار زیادی دارند، تبدیل می‌کند. در صورتی که بخواهید حین کار از راحتی بیشتری برخوردار شوید، می‌توانید از سری L با تختخواب های فول سایز و فضای نگهداری وسایل بیشتر استفاده کنید. کمپانی مرسدس بنز با ساخت مدل منحصر به فرد Flat Floor برای این سری، نه تنها امکان رفت و آمد آسان داخل کابین را برای سرنشینان فراهم کرده است، بلکه دید بسیار مناسبی از جاده را نیز، در اختیار آنها قرار داده است که این موضوع به ویژه در جاده های آف رود، از اهمیت بسیاری برخوردار است. گفتنی است، کمپانی سازنده امکان سفارش ردیف دوم صندلی ها را نیز، برای کابین ClassicSpace L با فضای موتور ۱۷۰ میلی متری فراهم کرده است؛ بدین ترتیب، استفاده از این کابین برای آموزش رانندگی یا کارهایی که به خدمه بیشتری نیاز دارد، بسیار مناسب است.

  بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت اول) بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت اول)
نوع کابین S-Cab S-Cab
فضای موتور ۳۲۰ میلی متر ۱۷۰ میلی متر
عرض ۲,۳۰۰ میلی متر ۲,۳۰۰ میلی متر
طول خارجی ۱,۷۰۰ میلی متر ۱,۷۰۰ میلی متر
ارتفاع داخل کابین (از کف تا سقف) ۱,۶۰۰ میلی متر ۱,۶۰۰ میلی متر

 

  بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت اول) بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت اول)
نوع کابین M-Cab M-Cab
فضای موتور ۳۲۰ میلی متر ۱۷۰ میلی متر
عرض ۲,۳۰۰ میلی متر ۲,۳۰۰ میلی متر
طول خارجی ۲,۰۰۰ میلی متر ۲,۰۰۰ میلی متر
ارتفاع داخل کابین (از کف تا سقف) ۱,۶۰۰ میلی متر ۱,۶۰۰ میلی متر

 

  بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت اول) بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت اول) بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت اول)
نوع کابین L-Cab L-Cab L-Cab Flat Floor
فضای موتور ۳۲۰ میلی متر ۱۷۰ میلی متر ۲,۳۰۰ میلی متر
عرض ۲,۳۰۰ میلی متر ۲,۳۰۰ میلی متر ۲,۳۰۰ میلی متر
طول خارجی ۲,۳۰۰ میلی متر ۲,۳۰۰ میلی متر ۲,۳۰۰ میلی متر
ارتفاع داخل کابین (از کف تا سقف) ۱,۵۹۰ میلی متر ۱,۵۹۰ میلی متر ۱,۵۹۰ میلی متر

کابین StreamSpace: این کابین که با دو عرض متفاوت (۲۵۰۰ میلی متر به صورت Flat Floor یا ۲۳۰۰ میلی متر با فضای موتور ۳۲۰ یا ۱۷۰ میلی متر یا Flat Floor) عرضه می‌شود، بخاطر طراحی آیرودینامیکش، حداکثر آسایش و راحتی را برای راننده و سرنشینان خود فراهم می‌آورد. همانند کابین های ClassicSpace، کابین StreamSpace نیز، با طراحی زیبا و فوق‌العاده کاربردیش، نه تنها فضای مناسبی برای زندگی پشت فرمان فراهم می‌آورد، بلکه با ارائه محفظه های مناسب و کاربردی برای نگهداری وسایل، آسایش و راحتی را به ارمغان می‌آورد. امکان سفارش دو تختخواب به همراه فهرستی بلند بالا از دیگر تجهیزات سفارشی، راحتی و آسایش بی نظیری را برای راننده ای که مدت های طولانی از خانه و خانواده خود دور است، فراهم می‌آورد. همانند کابین های ClassicSpace، کمپانی سازنده امکان سفارش ردیف دوم صندلی ها را نیز، برای کابین StreamSpace با فضای موتور ۱۷۰ میلی متری و یا Flat Floor فراهم کرده است؛ بدین ترتیب، استفاده از این کابین برای آموزش رانندگی یا کارهایی که به خدمه بیشتری نیاز دارد، بسیار مناسب است.

  بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت اول) بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت اول) بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت اول)
نوع کابین L-Cab L-Cab L-Cab Flat Floor
فضای موتور ۳۲۰ میلی متر ۱۷۰ میلی متر ۲,۳۰۰ میلی متر
عرض ۲,۳۰۰ میلی متر ۲,۳۰۰ میلی متر ۲,۳۰۰ میلی متر
طول خارجی ۲,۳۰۰ میلی متر ۲,۳۰۰ میلی متر ۲,۳۰۰ میلی متر
ارتفاع داخل کابین (از کف تا سقف) ۱,۸۴۰ میلی متر ۱,۸۴۰ میلی متر ۱,۸۴۰ میلی متر

کابین BigSpace: عرض ۲۵۰۰ میلی متری این کابین در کنار ارتفاع سقف ۲ متری، فضای بسیار مناسبی را برای کار و زندگی در اختیار راننده و سرنشینان قرار می‌دهد. ارائه فضایی راحت و دلنشین و امکان سفارش تجهیزات فراوان، در کنار ارگونومی خوب و طراحی زیبا، استفاده از این کابین را در مسیرهای طولانی به امری لذتبخش تبدیل می‌کند. گفتنی است، امکان سفارش صندلی های ردیف دوم برای این کابین نیز، وجود دارد.

 

  بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت اول)
نوع کابین L-Cab
فضای موتور ۲,۵۰۰ میلی متر Flat Floor
عرض ۲,۵۰۰ میلی متر
طول خارجی ۲,۳۰۰ میلی متر
ارتفاع داخل کابین (از کف تا سقف) ۱,۹۹۰ میلی متر

 

 

بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت دوم)

 

سیستم انتقال قدرت

بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت دوم)

موتور: کمپانی مرسدس بنز مدل جدید آروکس را با چهار حجم موتور و ۱۶ قدرت مختلف (بین ۲۳۸ تا ۶۲۵ اسب بخار) روانه بازار می‌کند تا پاسخگوی نیازها و شرایط متفاوت باشد؛ گفتنی است، تمامی مدل ها به گونه ای طراحی شده‌اند که کمترین میزان مصرف سوخت، بیشترین گشتاور و انعطاف پذیری هنگام رانندگی، کمترین میزان سر و صدا و آلودگی و عمری طولانی با کیفیتی بی نظیر را برای خریداران به ارمغان می‌آورند. از دیگر ویژگی های این کامیون زیبا و پر قدرت می‌توان به پیروی از استاندارد آلایندگی یورو ۶ اشاره کرد. جالب است بدانید که مصرف سوخت این آلمانی پر قدرت در مقایسه با دیگر کامیون هایی که از استاندارد یورو ۶ تبعیت می‌کنند، بیش از ۴ درصد کاهش یافته است که بخشی از آن، به دلیل استفاده از سیستم تزریق سوخت پرفشار X-Pulse است که سوخت را با فشار ۲,۱۰۰ بار به داخل سیلندرها تزریق می‌کند. پیشرانه های عرضه شده برای آروکس جدید، علاوه بر کاهش مصرف سوخت، مصرف AdBlue را نیز تا ۴۰ درصد کاهش داده‌اند که همین امر، سبب کاهش چشمگیر هزینه های نگهداری و افزایش عمر کامیون می‌شود.

 

بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت دوم)

گیربکس: کمپانی مرسدس بنز، مدل جدید آروکس را با ۳ گیربکس مختلف در اختیار خریداران قرار می‌دهد:

بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت دوم)

• گیربکس Mercedes Power Shift 3: این گیربکس که به صورت استاندارد بر روی تمامی مدل های آروکس نصب می‌شود، تعویض دنده هایی نرم و روان، انتقال قدرت بی نظیر، و هندلینگ بسیار مناسبی را برای این کامیون همراه دارد. قابلیت مانور، تعویض دنده های اتوماتیک حین حرکت در سراشیبی، قابلیت تکان دادن و لرزاندن ماشین برای بیرون آوردن کامیون از گل و لای، حالت EcoRoll جهت کاهش مصرف سوخت هنگام حرکت در سراشیبی، و امکان انتخاب سه حالت رانندگی حتی برای خودروی در حال حرکت، گیربکس Mercedes Power Shift 3 را به انتخاب اول خریداران تبدیل می‌کند. حالت استاندارد که برای رانندگی در جاده های هموار طراحی شده است، مصرف سوخت را به طرز چشمگیری کاهش می‌دهد. در شرایط استثنایی می‌توانید با انتخاب حالت دستی، کنترل کامل آروکس را در دست بگیرید؛ برای رانندگی در جاده های ناهموار و شرایط سخت و دشوار نیز، می‌توانید از حالت Power Mode یا Off-Road Mode استفاده کنید که حداکثر قدرت را در اختیار شما قرار می‌دهد. ملاحظه می‌کنید که کمپانی سازنده رانندگی در شرایط مختلف را مد نظر قرار داده و با توجه به آنها، حالت های مختلفی را برای گیربکس طراحی کرده است. عمل تعویض دنده با گیربکس Mercedes Power Shift 3 که در سه حالت ۸، ۱۲، و ۱۶ سرعته عرضه می‌شود، به آسانی انجام می‌گیرد. شما می‌توانید با توجه به شرایط کاری خود، با انتخاب یکی از دو حالت Direct Drive یا Over Drive برای گیربکس ها، مدلی از آروکس را انتخاب کنید که با کمترین میزان مصرف سوخت، بیشترین میزان بازدهی را برای شما به ارمغان بیاورد.

بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت دوم)

• گیربکس دستی: اگرچه تمامی مدل های آروکس به صورت استاندارد با گیربکس اتوماتیک Mercedes PowerShift 3 عرضه می‌شوند، اما کمپانی سازنده برای آن دسته از رانندگانی که تعویض دنده دستی را ترجیح می‌دهند، امکان سفارش گیربکس ۹ یا ۱۶ سرعته دستی را نیز، فراهم کرده است.

بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت دوم)

• کلاچ مجهز به توربو ریتاردر: در صورت استفاده از این کلاچ می‌توانید خیال خود را بابت استارت راحت و ترمز خوب، هنگام حمل بارهای سنگین، راحت کنید. این کلاچ با ترکیب مزایای کلاچ های هیدرودینامیک و ریتاردرهای معمولی در یک بسته، حداکثر کنترل و کمترین میزان مصرف سوخت را به همراه حداکثر گشتاور، بدون محدودیت زمانی برای شما به ارمغان می‌آورد. ریتاردر که حتی هنگام دنده عقب نیز، عملکرد خوبی از خود به نمایش می‌گذارد، با کاهش وزن ۸۰ کیلوگرمی در مقایسه با کلاچ مجهز به مبدل گشتاور، نه تنها قدرت ترمز را افزایش می‌دهد، بلکه آلودگی صوتی را نیز به حداقل می‌رساند. کاهش میزان فرسودگی سیستم ترمز نیز، علاوه بر کاهش هزینه های تعمیر و نگهداری، با بهبود عملکرد سیستم ترمز، ایمنی خودرو را افزایش می‌دهد. استخراج و حفاری، حمل الوار و درخت، حمل خودروهای سنگین، حمل ماشین آلات صنعتی، حمل و نقل های بزرگ و سنگین، از جمله فعالیت هایی است که می‌توانند از مزایای این نوع کلاچ بهره ببرند. گفتنی است، از این سیستم می‌توان بر روی شاسی های مختلف اعم از کمپرسی و کشنده مجهز به موتورهایی با قدرت ۴۲۰ تا ۶۲۵ اسب بخار استفاده کرد. آکتروس و آروکس SLT نیز، با افزودن یک سیستم خنک کننده اضافی پشت کابین، از مزایای این کلاچ بهره می‌برند.

 

بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت دوم)

دیفرانسیل: کمپانی مرسدس بنز به منظور افزایش قابلیت ها و بهبود عملکرد این کامیون زیبا در شرایط مختلف، آروکس جدید را با دیفرانسیل های مختلفی به بازار عرضه می‌کند.

• دیفرانسیل جلو: کمپانی سازنده مدل جدید آروکس را در اوزان ۷.۵، ۸ و ۹ تن، به صورت دیفرانسیل جلو عرضه می‌کند. همچنین، به منظور افزایش کشش خودرو، دیفزانسیل قفل شونده نیز بر روی این مدل ها ارائه می‌شود.

• دیفرانسیل عقب: کمپانی مرسدس بنز به منظور افزایش کارایی و عملکرد خودروهای سنگین خود، مدل جدید آروکس را به صورت دیفرانسیل عقب با ظرفیت بار ۱۶ تن نیز، در دسترس خریداران قرار می‌دهد. گفتنی است، این مدل ها به صورت استاندارد از قفل دیفرانسیل بهره می‌برند.

• چهار چرخ محرک: مدل جدید آروکس با ارائه تجهیزات سفارشی فراوان، به خوبی پاسخگوی نیازهای هر شغلی می‌باشد؛ از یک کامیون ۴×۴ گرفته تا یک کمپرسی ۸×۸. این آلمانی زیبا با برخورداری از سیستم دو سرعته یا تک سرعته چهار چرخ محرک، از پس هر کاری برمی‌آید.

 

 

بررسی مدل جدید کامیون مرسدس بنز آروکس (قسمت سوم)

 

 

بررسی مرسدس بنز آتگو


 

بررسی مرسدس بنز آتگو
در دنیای کامیون های چند منظوره رقابت تنگاتنگی میان کامیون های مختلف وجود دارد و کمپانی های بزرگ با توسعه و تکمیل روزافزون محصولات خود در صدد افزایش کارایی محصول خود و تسخیر بازار هستند. در این میان، مرسدس بنز آتگو یکی از بهترین گزینه ها به شمار می‌رود. کمپانی مرسدس بنز، سری آتگو را در سال ۱۹۹۷ به بازار معرفی کرد. در ابتدا تمامی این کامیون ها با نام آتگو شناخته می‌شدند، اما پس از اعمال تغییرات کلی در سال ۲۰۰۵، کامیون های با وزن بیش از ۱۸ تن با نام آکسور راهی بازار شدند. در حال حاضر کامیون های آتگو با اوزان ۱۶-۷.۵ تن تولید می‌شوند. کمپانی سازنده این کامیون چند منظوره را در مدل های مختلفی از جمله کمپرسی، چهار چرخ محرک، کامیون حمل زباله، و حتی مجهز به جرثقیل، با کابین های مختلف با نام های Day Cab، Extended Day Cab، Low Roof Sleeper، و High Roof Sleeper تولید و به بازار عرضه می‌کند.

طراحی بدنه

بررسی مرسدس بنز آتگو

همانند دیگر کامیون های اروپایی، قرار گرفتن کابین آتگو بر روی موتور سبب افزایش کارایی آن می‌شود. طراحی قسمت جلو، استفاده از خطوط پهن، و جلو پنجره V شکل آتگو، ظاهر خشنی به این کامیون چند منظوره بخشیده است که همگی آنها از استحکام و قدرت این آلمانی خبر می‌دهند. گفتنی است، تمامی این موارد در نسل دوم آکتروس نیز به کار گرفته شده است. طراحی چراغ ها و بادشکن های نصب شده در دو طرف، پویایی ظاهری کامیون را افزایش می‌دهند. در مجموع می‌توان گفت، تمامی قطعات با یکدیگر هماهنگ بوده و ظاهر زیبایی به آتگو بخشیده‌اند.

طراحی داخلی

بررسی مرسدس بنز آتگو

به لطف ارتفاع کم شاسی از سطح زمین و قرار گرفتن پله ها در جای مناسب، دسترسی به کابین بسیار راحت و آسان است. طراحی داشبورد نیز به گونه‌ای است که در عین زیبایی، دسترسی راحت راننده به دکمه ها را فراهم می‌سازد. هم‌چنین، در مقایسه با دیگر کامیون های موجود در این کلاس، مواد به کار رفته در آتگو از کیفیت بسیار خوبی برخوردار بوده و همین امر سبب برتری این کامیون بر رقبا می‌شود. از دیگر ویژگی‌های آتگو می‌توان به کاربرد تزیینات چوبی یا استیل به صورت سفارشی در داخل کابین اشاره کرد. دو نشانگر آنالوگ دایره‌ای و یک نشانگر مستطیلی شکل سبب زیبایی صفحه کیلومتر شمار شده‌اند. چنانچه تعویض دنده به صورت دستی انجام شود، عقربه دور موتور همواره در محدوده سبز رنگ قرار گرفته که در نهایت موجب کاهش مصرف سوخت می‌شود.

بررسی مرسدس بنز آتگو

دکمه های قفل مرکزی، شیشه های برقی، تنظیم آینه و گرم‌کن آینه نیز، از عملکرد خوبی برخوردارند. همان‌طور که انتظار می‌رود، صندلی ها از راحتی بسیار زیادی برخوردارند و با توجه به نوع کابین تا سه نفر را در خود جای می‌دهند. صندلی راننده نیز، از نوع بادی بوده و طراحی ارگونومیک آن در کنار تنظیمات متفاوت، دید مناسب و راحتی را برای راننده فراهم می‌آورد. در مقایسه با مدل قبلی آتگو می‌توان گفت که قرار گرفتن آینه ها در فاصله ۵۰ میلی متری دید عقب بهتری را در اختیار راننده قرار می‌دهد. شایان ذکر است، قابلیت تنظیم ارتفاع فرمان و قرار گرفتن کنترل های رادیو، تلفن، و سیستم اطلاعات راننده بر روی آن راحتی فوق‌العاده ای را برای راننده ایجاد می‌کند.

بررسی مرسدس بنز آتگو بررسی مرسدس بنز آتگو
بررسی مرسدس بنز آتگو بررسی مرسدس بنز آتگو

به دلیل وجود محفظه‌های کاربردی برای حفظ و نگهداری وسایل، راننده و سرنشینان آتگو به راحتی می‌توانند وسایل و تجهیزات لازم را با خود حمل کنند. از دیگر تجهیزات سفارشی این کامیون می‌توان به یخچال کوچک و کاربردی آن اشاره کرد که با حجم ۲۳ لیتری خود امکان نگه‌داری چهار بطری ۱.۵ لیتری را فراهم می‌آورد. در صورت انتخاب کابین Sleeper، می‌توان از یک تخت‌خواب قابل تنظیم و تشک فنری بهره برد که همین امر زمان استراحت راننده را با آرامش و راحتی همراه می‌سازد.

قدرت و عملکرد موتور

بررسی مرسدس بنز آتگو

کمپانی مرسدس بنز با در نظر گرفتن شرایط کاری مختلف، امکان انتخاب سه پیشرانه متفاوت را برای مدل جدید آتگو فراهم کرده است: موتور چهار سیلندر با قدرت ۱۷۷-۱۵۰ اسب بخار و گشتاور ۶۷۵-۵۸۰ نیوتن متر، موتور شش سیلندر ۶.۴ لیتری با قدرت ۲۷۹-۲۳۱ اسب بخار و گشتاور ۱۱۰۰-۸۱۰ نیوتن متر، و موتور چهار سیلندر ۴.۸ لیتری با قدرت ۲۱۸ اسب بخار در دور موتور ۲۲۰۰ دور در دقیقه و گشتاور ۸۱۰ نیوتن متر. با وجود گیربکس نه سرعته دستی مرسدس بنز، که در این کلاس یکی از بهترین گزینه های موجود به شمار می‌رود، موتور آتگو از قدرت و عملکرد بسیار خوبی برخوردار است. استفاده از یک موتور خود تنظیم (Servo) هیدرولیکی و بادی بر روی گیربکس دستی، کمک شایانی در تعویض دنده می‌کند. علاوه برگیربکس استاندارد، در موارد خاص می‌توان از گیربکس دستی ZF استفاده کرد. مرسدس آتگو، اولین کامیون این کلاس است که با گیربکس اتوماتیک نیز عرضه می‌شود. سیستم Telligent که در آکتروس نیز وجود دارد، بر روی موتورهایی با حداکثر توان ۲۳۰ اسب بخار قابل استفاده می‌باشد. وجود گیربکس شش سرعته اتوماتیک در کنار کلاچ اتوماتیک و تجهیزات الکترونیک بیشتر، نوید بخش مصرف سوخت کمتر و رانندگی راحت‌تر می‌باشد.

سیستم تعلیق

بررسی مرسدس بنز آتگو

کامیون آتگو با سیستم تعلیق های فولادی، فولادی/بادی، و بادی قابل سفارش می‌باشد. مدل استاندارد این کامیون که با کمک فنرهای سهمی شکل عرضه می‌شود، اگرچه راحتی چندانی را برای راننده فراهم نمی‌آورد، اما کنترل پایداری آتگو را افزایش می‌دهد. برای راحتی بیشتر می‌توان از کمک فنرهای فولادی در جلو و کمک فنرهای بادی در عقب استفاده کرد که علاوه بر بهبود چشمگیر شرایط رانندگی، کنترل پایداری و فرمان پذیری بسیار خوبی را نیز فراهم می‌کنند. استفاده از سیستم هوای فشرده در کنار ترمزهای دیسکی، عملکرد سیستم ترمز را تا حد بسیار زیادی بهبود می‌بخشد. شایان ذکر است، در مدل های چهار چرخ محرک از ترمزهای کاسه‌ای استفاده می‌شود.

نظر نهایی

بررسی مرسدس بنز آتگو

کمپانی مرسدس بنز با رعایت تمامی استانداردها و استفاده از مواد با کیفیت، یکی از بی نظیرترین کامیون های دنیا را به بازار عرضه کرد. امکان انتخاب موتور، گیربکس، و کابین های متفاوت حاکی از عملکرد عالی آتگو در شرایط مختلف می‌باشد. تنها مشکل این کامیون فوق‌العاده قیمت زیاد آن، در مقایسه با رقبا، می‌باشد که البته با در نظر گرفتن امکانات و تجهیزات آتگو می‌توان از آن چشم پوشی کرد.

 

منبع: ۱CAR


آدرس دفتر فروش: آذربایجان غربی، مهاباد، مجتمع تجاری و اداری نور، واحد 341، شتابدهنده کسبوکار کارما

سنگین بنز عزیزی با تجربه 30 ساله در زمینه تامین، توزیع و واردات لوازم یدکی ماشین های مرسدس بنز دیزلی خدمات خود را در سایت رسمی سنگین بنز ارایه می نماید. شعار سازمانی: “مشتری مداری تنها راه موفقیت ماست.”

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما